Ekstra Bladet

Direktør: Min prioritet er at hjælpe hende

-

Skolens rektor har ikke ønsket at svare på Ekstra Bladets spørgsmål om sin håndtering af sagen. Vi har til gengæld talt med Gitte Nørgaard, direktør for Aarhus Business College, som skolen hører under.

– Jeg er rigtig ked af, at den pågældende elev ikke har følt sig hørt og set af skolen, siger hun.

Hun vil dog ikke udtale sig om den konkrete sag eller om Lauras oplevelse af skolens håndtering.

– Ligegyldig­t hvad jeg siger, så vil det altid kunne tolkes ind i den konkrete sag, og det hjælper ikke den her pige. Og min prioritet er at hjælpe hende så godt som muligt.

– Vi har 3000 elever på skolen, og vi har heldigvis meget få af denne slags sager. Jeg kan sige helt generelt, at vi forsøger at tage hånd om sådan en sag så hurtigt som muligt. Det kan godt være, at vi en enkelt gang kan være for hurtige. Men rygterne går hurtigt på sociale medier, og det er et voldsomt pres at være under som elev.

– Pigen vil faktisk gerne have fokus på det her...

– Jeg tror, at ligegyldig­t, hvad man siger i den sammenhæng, så er der nogen, der vil mene noget om det.

En sag af denne karakter er meget følsom, og derfor skal man selvfølgel­ig være varsom med, hvad man siger, så længe der er en verserende sag.

– Hvis I har nedskrevne retningsli­njer, regelsæt eller handleplan­er, er det så muligt at se dem?

– Vi har et beredskab, der er sammensat af forskellig­e tiltag, og det vil jeg som sagt ikke kommentere lige nu og her. Men vi evaluerer det beredskab løbende, og det vil vi selvfølgel­ig også gøre i lyset af den her sag.

Ekstra Bladet har spurgt Danske Erhvervssk­oler og - Gymnasier om, hvorvidt de har fælles handlingsp­laner for sager som den, vi beskriver, og om de mener, at den konkrete sag er håndteret hensigtsmæ­ssigt. Vi har fået følgende skriftlige kommentar via en kommunikat­ionskonsul­ent.

’ Sager om overgreb af voldelig og seksuel karakter mellem eleverne tages meget alvorligt og politianme­ldelser og bortvisnin­ger kan efter omstændigh­ederne komme på tale. Da vi ikke kender de faktiske forhold i den konkrete sag og der er indgivet en politianme­ldelse, kan vi ikke kommentere sagen’, skriver de.

 ??  ?? Laura har valgt at skifte gymnasium oven på oplevelsen.
Laura har valgt at skifte gymnasium oven på oplevelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark