Ekstra Bladet

BRIAN GØR DET

Uden Brian Priske var FC Midtjyllan­d aldrig kommet i Champions League. Under hans ledelsen har midtjydern­e vist, at de er færdige med at betale lærepenge i Europa – i stedet casher de nu selv ind

-

at hedde Brian igen. Og jeg DET ER FEDT under Brian Priske succesen. Selv om man ikke holder med FC Midtjyllan­d, tror jeg ikke, at der sad nogle hjemme i stuerne onsdag aften, der ikke syntes, at det var fedt for Brian Priske.

Når Ståle Solbakken har succes i FCK, er der nogle, der har ondt i røven over det. Nordmanden deler vandene, men hans tidligere assistent er umulig ikke at holde af. Han er velafbalan­ceret og sympatisk. I bund grund er Brian et ualmindeli­gt behageligt menneske. Og en fandens dygtig træner …

trænerbænk­en var FC UDEN HAM PÅ

Midtjyllan­d ikke kommet i nærheden af de omkring 240 millioner kroner, som Champions League- eventyret som minimum sender i klubkassen.

Det har været nogle af Steinleins bedste beslutning­er i nyere tid, da han først valgte ham som afløser for Kenneth Andersen for lidt over et år siden og derefter i sommer nægtede at lade ham skifte til Standard Liège.

Priske har ændret systemet og fået skruet på de helt rigtige knapper. FC Midtjyllan­d har under hans ledelse vist, at de er færdige med at betale lærepenge i Europa. I stedet casher de nu selv ind.

været en betondeFUN­DAMENTET HAR fensiv i ordets mest positive betydning. Klichéen om, at forsvar vinder mesterskab­er, og angribere sælger billetter, holder stadigvæk. Bare se mod København, hvor Kamil Wilczek laver masser af mål, men hvor problemern­e bagude fortsat er så store, at polakkens mål ikke giver FCK mange point.

I Prag leverede FC Midtjyllan­d en forsvarsmæ­ssig præstation til UG. Jeg husker ikke at have set et dansk hold gøre det bedre. Heller ikke FCK. I onsdags var der usikkerhed i begyndelse­n, men de kom hurtigt efter det, og det er en skræmmende stærk defensiv, som Priske råder over.

Jens Lys- Cajuste og Frank Onyeka er fremragend­e til at beskytte forsvarskæ­den, Erik Sviatchenk­o og Alexander Scholz er næsten umulige at komme forbi, og sker det, har de i Jesper Hansen en målmand, der tager med hænder. Det spiller bare.

op i bankboksen i HerNU ER DER FYLDT ning, og der er ingen grund til at bruge millionern­e her og nu i håbet om at gå videre i Champions League.

Deres gruppe er så vanskelig, at det ikke kommer til at ske. Heller ikke selvom de skulle hente et par spillere. Så behold pengene ( og Ronnie Schwarz) og lev med Sory Kaba som den foretrukne frontangri­ber lidt endnu.

Jeg er ingen stor tilhænger af ham, og FC Midtjyllan­d har brug for en mand med fart i fødderne og evnen til at løbe dybt. En type som Young Boys’ Nsame eller Slavia Prags Olayinkas ville pynte på heden.

FC Midtjyllan­ds Danmarks LIGE NU ER bedste klub, og deres Champions League- deltagelse kunne ikke komme på et værre tidspunkt for FCK. Midtjyllan­d skovler penge ind, mens Ståle Solbakkens hold er i stor sportslig krise samtidig med, at koncernen bag FC København bløder.

Det giver midtjydern­e muligheder, og de har en langt større chance end FCK for at sikre mesterskab­et og en automatisk plads i et europæisk gruppespil i næste sæson.

Der er lagt op til nogle fede år, hvis man er FC Midtjyllan­d- fan, men I får mig ikke til at tale om et tronskifte. Jeg holder fast i, hvad jeg har sagt før: FC København har alle forudsætni­nger for, at det ikke lykkes FC Midtjyllan­d at blive en større klub end dem.

FCK ligger i landets hovedstad, en europæisk topklasse by med mange store virksomhed­er. Dér er FC Midtjyllan­ds problem, at de ligger i Herning!

nogensinde et potentiale KOMMER DER til et stadion i Midtjyllan­d med 30.000 pladser, der jævnligt fyldes op? Jeg tror det ikke. Det kommer også til at gå nedad på et tidspunkt, og hvad sker der så med interessen?

Men det ligger alt sammen et stykke ud i fremtiden. Nu skal FC Midtjyllan­d have lov til at glæde sig over, at de er en del af det allerfines­te selskab i Europa.

Og kender jeg dem ret, er de allerede i gang med at lægge planer og sætte ny mål. Jeg er sikker på, at de både drømmer om og forventer, at Brian gør det igen- igen og giver de store nogle bank!

Jeg husker ikke at have set et dansk hold gøre det bedre. Heller ikke FCK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark