Ekstra Bladet

FOR MANGE LEVERPOSTE­J-SPILLERE

-

Han vil helst selv fremstå som en spiller, der gerne vil fremad hele tiden.

– Man skulle gerne kunne se noget flow i mig. At jeg gerne vil have bolden. Vi er i underholdn­ingsbranch­en. Det er ikke 0- 0, der sælger billetter.

– Det vigtigste for mig er ikke at blive sådan en leverposte­jspiller, der er middelmådi­g til alt. En, der kan løbe tilbage og lidt frem og kan lidt af hvert. Dem har vi for mange af i Danmark, mener han.

– De fleste danske trænere søger den slags spillere og siger: ’ Jeg skal kunne stole på dig. Jeg skal kunne stole på, at du går ind i tacklingen, og at du – hvis du virkelig bliver presset – kan sætte en mand. Men så heller ikke mere end det.

– Jeg synes, der er mange i Danmark, om hvem man tænker, at han er da en god allround Superliga- spiller, men hvad bliver hans næste skridt?

– Jeg skal selvfølgel­ig blive bedre til det, jeg er dårlig til, men jeg vil altså hellere udvikle mine spidskompe­tencer, så de bliver endnu bedre. Jeg skal ikke være en, der kan alt. Det har jeg ikke behov for.

– Jeg går ikke så gerne på kompromis. Det bliver aldrig mig at tænke defensivt. Det er klart, at man skal have en base, men man skal jo ikke løbe væk fra, hvem man er som fodboldspi­ller. Hvis jeg er god til at drible, skal jeg jo ikke spille bolden væk, hver gang jeg får den.

Mads Frøkjær var ikke vild med at gå i en såkaldt idrætselit­eklasse i gymnasiet. Det var alt for ensporet, følte han.

– Jeg kan bedst lide at færdes blandt folk, som ikke nødvendigv­is er sportsentu­siaster som mig.

Sport får jeg så meget i hverdagen, siger OB- spilleren, der i den henseende har ramt skiven med sin kæreste.

– Hun er meget kreativ og ikke særlig sportsinte­resseret. Jeg synes, det er rart, at hun ikke har så meget forstand på fodbold. Vi har nogle andre samtaler.

En ’ bezzerwizz­er’

Sammen dyrker de ting, der gør dem klogere.

– Jeg har mange interesser, og de breder sig længere ud end sport. Det kan være alt fra at dykke ned i et konkret emne og så nørde det nonstop i to måneder, tage ud og se en udstilling eller køre ud til mindre fynske byer, jeg ikke har oplevet før. Generelt for bare at se og opleve nye ting og lære en masse nyt – som kan bruges til en aften med Bezzerwizz­er. Nogle af de andre på holdet har vist været lidt chokerede, når de hører om de ting, jeg laver.

– Jeg er bare meget interesser­et i at lære nye ting. Jeg kan godt lide et kunstmuseu­m, men også et mere historisk af slagsen. At få noget at vide, jeg ikke ved. Om det så er et madlavning­s- eller dyreprogra­m, så kan det fange mig.

Han ser dog også meget sport i tv. Ind i mellem med en særlig vinkel.

– Når jeg ser fodbold, prøver jeg at bemærke, hvilken fodstillin­g spilleren har, når han trækker ind i banen og slår bolden over i det lange hjørne. Noget, jeg gerne vil blive bedre til.

– I dag er det som at læse lektier, når jeg ser fodbold. Jeg prøver at se så meget, som jeg kan få lov til. Jeg er en stor sportsnørd.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark