Ekstra Bladet

SIMON GRAVES

- FOTO: LARS POULSEN FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX FOTO: JENS DRESLING

Siden han debuterede og scorede i en pokalkamp for to år siden, har alle kunnet se, at talentet er noget særligt. Han er stadig i en alder af 18 år en usleben diamant, hvor bundniveau­et skal hæves, og han skal lære at træffe de rigtige beslutning­er i pressede situatione­r. Det er bestemt ikke utænkeligt, han ender med at blive solgt for 50- 60 millioner kroner på et tidspunkt, men der er stadig et stykke vej, før han er færdigudvi­klet.

Tiden er inde for Simon Graves i Randers FC. Han er den næste i rækken af centerfors­varere, hvor kronjydern­e har så stolte traditione­r for at udvikle kvalitetss­pillere. Har rundet 21 år, og derfor er det nu, at holdbarhed­en i talentet skal til at manifester­e sig. Med sine 1,91 meter har han en god højde, men han skal lige have styr på iveren, men den slags kommer med erfaring.

Fik for nylig forlænget sin aftale til 2024 og er fremtidens mand i Randers FC.

Der blev sukket efter spillere af egen avl i en årrække blandt AGF- tilhængern­e. Det ændrede sig sidste sæson, hvor de unge bragede igennem. Sebastian Hausner står som det mest lysende talent. Han har fortrængt luftskippe­ren Niklas Backmann og har etableret sig som fast i centerfors­varet. David Nielsen mener, at Hausner har internatio­nal mentalitet, og det vækker opsigt, at han ikke findes god nok til U21- landsholde­t.

Ambitionen er, at de unge spillere i AaB skal indfri deres potentiale hurtigere. ❘ den henseende er Mathias Ross Jensen et eksempel til efterfølge­lse. Han blev kastet i aktion allerede som 17årig, og han har taget kolossale skridt siden nytår, hvor han er vokset markant og tager kæmpe skridt takket være Jores Okore og Rasmus Thelanders evner. Nærmer sig 50 kampe.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark