Ekstra Bladet

HAN SNØD DEM BEGGE

- Han har det med at hive en kanin op af hatten, og så flyver han bare. Det var en af de dage

Der var lagt op til danskerdue­l på sidste etape i World Tour- løbet BinckBank Tour i går, da Mads Pedersen ( Trek) og Søren Kragh Andersen ( Sunweb) lå nummer et og to før løbet.

Det var dog en hollandsk supermand i skikkelse af en tredobbelt verdensmes­ter i cross, der stjal fokus.

Mathieu van der Poel ( Alpecin- Fenix) leverede en helt uhørt bedrift, kørte solo og vandt hele løbet, da han også vandt 5. etape.

Den 25- årige hollænder var i et vildt soloridt over 50 kilometer og holdt akkurat danske Søren Kragh Andersen ( Sunweb) fra den samlede sejr i et imponerend­e forsvar mod slutningen, hvor danskeren i en gruppe jagtede hollændere­n i et slag om bonussekun­der.

– Da han kørte alene, tænkte jeg: Ok, så har vi en god chance, hvis han bare steger derude alene. Men han har det med at hive en kanin op af hatten, og så flyver han bare. Det var en af de dage, sagde Søren Kragh efter løbet.

Søren Kragh Andersen blev nummer fire på etapen, og da han ikke fik bonussekun­der for den placering, kunne han ikke nå forbi hollændere­n i den samlede stilling.

Kragh endte med at være otte sekunder efter van der Poel.

Isoleret bagude

Danske Mads Pedersen ( Trek) var inden sidste etape i front med syv sekunder ned til sin danske kollega og med 17 sekunder til Mathieu van der Poel.

– Jeg vidste, at det ville blive svært at holde den. Vi gik all in på det, og holdet kørte rigtig flot.

– Vi prøvede, men jeg var bare ikke stærk nok til at holde Søren og de andre.

Van der Poel kørte bare sindssygt stærkt, sådan er det, sagde Mads Pedersen.

Trek måtte slide hårdt hele dagen for at holde Mads Pedersen inde i løbet.

Danskeren blev isoleret med godt en times cykelløb igen. Han forsøgte selv at angribe, men til slut slap kræfterne op, og han måtte slippe en forfølgerg­ruppe med Søren Kragh på Bosberg.

Etapen var på 183 kilometer og var en kuperet omgang, hvor rytterne blandt andet skulle over Muur van Geraardsbe­rgen fire gange. Her angreb Mathieu van der Poel med 75 kilometer til mål, og han fik følgeskab af et par ryttere. Den lille gruppe lukkede op til otte andre udbrydere.

Sled og slæbte

Ti ryttere var dermed i udbrud, og da rytterne med omkring 50 kilometer igen ramte stigningen, angreb Mathieu van der Poel og kørte solo resten af vejen.

Søren Kragh Andersen sled og slæbte i en gruppe lige efter mod slutningen,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark