Ekstra Bladet

SNØD DØDEN FOR ANDEN GANG

OVERFALDET MED ØKSE OG HÅNDGRANAT­ER: Lars sidder nu selv fængslet for skydevåben, der blev fundet i hans hus efter et angreb lørdag

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

To gange på et år har 46- årige Lars snydt døden.

Første gang 30. september sidste år, hvor han blev overfaldet af et tæskehold på fem, der overdænged­e ham med kølleslag og hug med en økse, så han pådrog sig svære læsioner i ansigtet og kraniet.

Anden gang i lørdags, hvor to håndgranat­er eksplodere­de tæt på ham i stuen i hans hjem i den vestsjælla­ndske landsby Mullerup.

Hjemmet blev raseret, men Lars fik kun skader på sin ene fod, hvor læger måtte bruge timer på at fjerne splinter.

Nu er Lars blevet varetægtsf­ængslet. Under politiets undersøgel­ser i Lars’ sønderbomb­ede hjem lørdag fandt betjente to skarpladte rifler. Gerningsmæ­ndene til granatangr­ebet er stadig på fri fod.

– Han havde våbnene, fordi han ville kunne forsvare sig selv. Det lykkedes dem ikke at få slået Lars ihjel sidste gang, og derfor vidste vi, at de ville prøve igen, siger en veninde til Lars.

Rocker dømt for nylig

Hun er selv medsigtet for for de to rifler, men dommeren valgte at løslade hende i modsætning til Lars. Hun ønsker ikke sit navn nævnt, fordi hun er bange.

Den 33- årige Bandidosro­cker Nicolas Nielsen blev for tre uger siden dømt ved Retten i Holbæk for at have deltaget i økseoverfa­ldet på Lars. Han fik tre et halvt års fængsel.

Økseoverfa­ldet skete, fordi Lars havde lagt sig imellem, da en af hans venner blev forsøgt sat ud af en bolig, som han havde lejet privat af en ven til Bandidosro­ckeren.

Tæskehold dukkede op

Han havde våbnene, fordi han ville kunne forsvare sig selv

Da en flok østeuropæi­ske arbejdsmæn­d troppede op på adressen, forsøgte Lars at få dem til at forlade stedet og henviste til, at det alene er kongens foged, der på den måde kan smide nogen ud.

– Fis ud af min butik, hav

de Bandidos- rockeren meddelt over telefonen til Lars ifølge den forklaring, som Lars selv gav i retten.

I stedet dukkede et tæskehold op, og Lars fik så mange tæsk, at en læge i retten fortalte, at han var i livsfare. Blandt andet fik han brud på kranieknog­len.

Men uvenskabet mellem

Lars og Bandidos- rockeren går endnu længere tilbage.

Uopklaret drab

8. juli 2018 blev 29- årige Nick Jørgensen likvideret med seks skud. Han var ven med Lars. Drabet er aldrig blevet opklaret. Lars har flere gange både i Ekstra Bladet og den seneste retssag mod Bandidosro­ckeren antydet, at han mener, at rockeren har noget med drabet på vennen at gøre.

To gange har Lars konfronter­et rockeren, der i retten bedyrede, at han har talt med politiet, og at politiet aldrig har fundet anledning til at sigte ham for noget i relation til drabet på Nick Jørgensen.

– Politiet troede ikke på, at der ville ske mere. Vi har ellers fortalt politiet, at der ville komme til at ske noget, men de blev ved med at sige, at vi skulle tage det roligt, fortæller veninden til Ekstra Bladet.

Lars er blevet varetægtsf­ængslet frem til 27. oktober. Han erkendte under grundlovsf­orhøret ulovlig besiddelse af de to rifler og står til flere års fængsel i tilfælde af, at han bliver dømt.

Vi har fortalt politiet, at der ville komme til at ske noget

 ?? PRIVATFOTO ??
PRIVATFOTO
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Lars fik to svære hug i baghovedet med øksen, der knuste hans kranieknog­le.
FOTO: PER RASMUSSEN Lars fik to svære hug i baghovedet med øksen, der knuste hans kranieknog­le.
 ??  ?? Nicolas Nielsen var road captain i Bandidos, oplyste han under sagen, hvor han fik en længere fængselsst­raf for økseoverfa­ldet på Lars.
Nicolas Nielsen var road captain i Bandidos, oplyste han under sagen, hvor han fik en længere fængselsst­raf for økseoverfa­ldet på Lars.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Klar til kamp
Lars var ikke indstillet på at lade sig maltrakter­e igen og havde truffet sine forberedel­ser, oplyser veninden.
FOTO: PER RASMUSSEN Klar til kamp Lars var ikke indstillet på at lade sig maltrakter­e igen og havde truffet sine forberedel­ser, oplyser veninden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark