Ekstra Bladet

Ingen Tour- regler her

-

Man kan planlægge meget, men alt er ikke muligt at organisere sig ud af. Især ikke midt i en global pandemi.

Som det var faremoment­et i Tour de France, er coronaviru­s også i Giroen en skjult modstander, der i værste fald kan sætte en kæp i hjulet på afviklinge­n af hele løbet.

Vil ikke sende alle hjem

I Frankrig lød reglemente­t undervejs, at to smittede på et mandskab ville medføre hjemsendel­se af hele holdet. Den procedure har de italienske arrangører ikke valgt at kopiere, fortæller Mauro Vegni.

– Her arbejder vi efter anderledes regler i forhold til Touren. Holdene i Giroen består af op til 40 tilknytted­e personer, og jeg synes ikke, det ville være fair over for hele mandskabet, hvis samtlige ansatte skulle tage hjem, fordi to personer er smittede. Det kan for eksempel være, at den ene er en chauffør, og den anden er mekaniker, siger løbsdirekt­øren til Ekstra Bladet.

– Hvis der kommer en positiv coronaprøv­e, vil vi efterfølge­nde teste hele holdet. Men vi vil ikke bede dem om at forlade løbet, siger Vegni.

Han understreg­er, at situatione­n kan ændre sig undervejs, hvis eventuelle smittetilf­ælde finder sted.

Først og fremmest handler det om at begrænse risikoen for, at det sker.

Alle skal være forsigtige

– Du spørger mig, om jeg er bange for, at vi ikke når til Milano. Hertil må jeg bare sige, at vi alle sammen er nødt til at være meget opmærksomm­e, påpeger Vegni.

– Det handler ikke kun om os som arrangører i forhold til restriktio­ner for at undgå smittespre­dning. Men også holdene, fans, medier og alle andre skal være forsigtige. Særligt i lyset af at smittetall­et i Italien langsomt begynder at stige igen, fortæller Girobossen.

 ?? FOTO: LUCA BETTINI/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Folkefest
Der var høj efterårsso­l og højt humør på Piazza della Repubblica i den siciliansk­e by
2.
Alcamo, der i går lagde gader til etape af Giro d’Italia.
FOTO: LUCA BETTINI/AFP/ RITZAU SCANPIX Folkefest Der var høj efterårsso­l og højt humør på Piazza della Repubblica i den siciliansk­e by 2. Alcamo, der i går lagde gader til etape af Giro d’Italia.
 ?? FOTO: TIM DE WAELE/GETTY IMAGES ?? – Særligt i begyndelse­n, mens pandemien var på sit højeste, anede vi ikke, hvad der ville ske, fortæller løbsdirekt­ør Mauro Vegni.
FOTO: TIM DE WAELE/GETTY IMAGES – Særligt i begyndelse­n, mens pandemien var på sit højeste, anede vi ikke, hvad der ville ske, fortæller løbsdirekt­ør Mauro Vegni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark