Ekstra Bladet

DET KAN BLIVE ET UDMÆRKET EM

Det danske landshold rejste sig efter nedturen mod Norge og fik vist, at der er grund til en vis optimisme

- JAN JENSEN JAN KJELDTOFT FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX jaj@ eb.dk; toft@ eb.dk

Det er nærmest blevet en vane, at en ny dansk landstræne­r skal begynde med at få en ordentlig røvfuld af Norge. Sådan gik det også for Jesper Jensen torsdag aften i Horsens, og så kunne man let få den tanke, at landsholde­t fortsat vandrer i skyggen af de bedste hold.

Men det blev der vendt op og ned på i det efterfølge­nde opgør mod Montenegro og i gårsdagens kamp mod Frankrig, hvor Danmark i 45 minutter spillede på et meget højt niveau.

Men fire brændte straffekas­t og en god håndfuld brændte chancer i fri position resultered­e i et lidt ærgerligt nederlag på fire mål.

Skruede op for fysikken

Der er stadig to måneder, til EM begynder i Danmark og Norge. Jesper Jensen har endnu en samling, inden det går løs, og hvis han fortsat kan udvikle holdet, ser det slet ikke så sort ud.

Ved Golden League- stævnet fik han vist, at han ikke mangler mod. Der blev ændret på mange ting i både forsvar og angreb. Efter den svage start med Norge, hvor Danmark begyndte med en langsom og tung bagkæde med Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen og Mette Tranborg, indså landstræne­ren, at han var nødt til at sadle om.

Anne Mette Hansen virkede længe ikke til at være i spilleform. Hun spillede for meget sidelæns, og hendes aktioner var for lette at læse. Det tog Jesper Jensen konsekvens­en af og valgte efterfølge­nde at satse meget mere på de hurtige typer i form af Mie Højlund, Mia Rej og Helena Elver.

Men Anne Mette Hansen har et fightergen som få, og da Frankrig i gårsdagens kamp for alvor skruede op for fysikken, var det Hansen der tog handsken op og sled sig til en række fine scoringer.

Nogen elegantier bliver hun aldrig, og hun ligner ikke længere en spiller i startsyver­en, men hun har kvaliteter, der kan bruges ved den kommende slutrunde.

Mie Højlund var klart bedste danske spiller i kampen mod Montenegro. Desværre gik hun i stykker under opvarmning­en til kampen mod Frankrig, og så kunne man godt frygte, at der på ny ville blive kastet grus i det danske angrebsspi­l.

Men så fik Kristina Jørgensen i stedet indfriet en del af de forventnin­ger, man med rette har til stortalent­et fra Viborg.

Hun forivrer sig stadig for ofte, og det koster dumme boldtab, men når hun bevarer overblikke­t, er det let at se, at det er spiller med internatio­nalt format.

Fortrinlig duelspille­r

I løbet af de tre kampe prøvede Jesper Jensen mange forskellig­e forsvarsko­nstellatio­ner af.

Den skæve 5: 1 viste sig mod Montenegro at være et fint alternativ til den traditione­lle 6: 0.

I målet er det stadig ingen tvivl om, at Sandra Toft er det klare førstevalg, men både Althea Reinhardt og Anna Kristensen fik vist, at de også kan fylde pladsen ud.

Et af turneringe­ns helt store lyspunkter har været den vævre Helena Elver fra Odense Håndbold. Hendes hurtige fodskifte og lave tyngdepunk­t gør hende til en fortrinlig duelspille­r, og hende kunne Frankrig overhovede­t ikke fange.

Sammen med Mie Højlund, Line Haugsted og Kristina Jørgensen var hun Danmarks bedste gennem hele turneringe­n.

Nu venter der en ny Golden League i Norge, hvor også Frankrig og Tyskland er modstander­ne. Her får Jesper Jensen mulighed for at flytte holdet yderligere, og så skal han have fundet løsningern­e på fløjene og på stregen, hvor der bliver brændt alt for meget.

Jesper Jensen har endnu en samling, inden det går løs, og hvis han fortsat kan udvikle holdet, ser det slet ikke så sort ud

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark