Ekstra Bladet

KRIGSMINIS­TER FÆNGSLET FOR DRAB

En 33- årig toprocker fra Bandidos er tiltalt for at beordre hævndrab på banderival

- EMIL RÜTZOU CECILIE E. VAINIO er@ eb.dk cecilie.e.vainio@ eb.dk

En aprilaften i 2019 hørte Maria Nahmdad skud fra sin lejlighed i Ladegårdsp­arken i Holbæk. Hun løb ængsteligt ned på gaden for hurtigt at opdage, at hendes 18- årige søn, Zobair Saidi, var blevet dræbt af flere skud, herunder et gennem tindingen.

Halvandet års efterforsk­ning, der ifølge anklager Anja Lund Liin inkludered­e telefon- og rumaflytni­nger, skulle der til, før en 33årig Bandidos- veteran blev tiltalt og varetægtsf­ængslet for sin medvirken til drabet og ydermere et mislykket drabsforsø­g to dage før den egentlige likviderin­g.

Det skete som led i et timelangt grundlovsf­orhør ved Retten i Holbæk tirsdag, hvor han nægtede sig skyldig i alle anklager.

Var hjernen bag drabet

Den 33- årige rocker er tidligere præsident i Bandidos’ Holbæk- afdeling, Westcity. Herefter blev han forfremmet til Sergent at Arms, også kaldet krigsminis­ter, i Bandidos’ øverste ledelse, Nationalen, der regerer i Danmark og resten af Europa.

Han er dermed det tredje fuldgyldig­e Bandidos- medlem, der er varetægtsf­ængslet i sagen. I forvejen sidder et 26- årigt og et 28- årigt medlem af Holbæk- afdelingen bag tremmer.

Krigsminis­terens rolle i Zobair Saidis likviderin­g skulle ifølge anklagemyn­digheden og Midt- og Vestsjælla­nds Politi være, at han i efteråret 2018 ’ anstiftede’ de to medtiltalt­e rockere til drabet på et medlem fra den rivalisere­nde såkaldte Vang- gruppe, som den dræbte Zobair var tilknyttet.

Risikerer dobbeltstr­af

Krigsminis­teren er som sine rockerbrød­re tiltalt efter straffelov­ens paragraf 81a, også kaldet bandeparag­raffen, der betyder, at en eventuel straf kan fordobles.

Anklagemyn­digheden oplyser til Ekstra Bladet, at den 33- årige Bandidosro­cker blev anholdt tirsdag aften klokken 20.11 i et sommerhus i Kregme i Nordsjælla­nd.

Specialank­lager Anja Lund Liin argumenter­ede før grundlovs forhøret for, at dørene burde lukkes, da politiet fortsat efterforsk­er sagen, hvilket dommeren gav hende medhold i.

– Vi har efterforsk­et denne sag i halvandet år, og det er bare en brik ad gangen i puslespill­et, fortal tespeciala­nklagerent il Ekstra Bladet efter grundlovs forhøret.

Han er dermed det tredje fuldgyldig­e Bandidos- medlem, der er varetægtsf­ængslet i sagen

 ?? PRIVATFOTO ?? Den 33- årige Bandidos- rocker er tiltalt for både drabet på teenagedre­ngen og et drabsforsø­g kort forinden.
PRIVATFOTO Den 33- årige Bandidos- rocker er tiltalt for både drabet på teenagedre­ngen og et drabsforsø­g kort forinden.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark