Ekstra Bladet

Muligt motiv: Attentat mod rockerborg

-

Ud over de tre rockere sidder et ungt kærestepar også fængslet i sagen.

Parret aflagde detaljered­e forklaring­er ved to forskellig­e tilståelse­ssager ved Retten i Holbæk i sidste måned.

Her navngav manden og kvinden de to hidtil varetægtsf­ængslede rockere, men pegede ikke på den nu fængslede og tiltalte 33- årige krigsminis­ter.

Han indså, at det nok ikke kun var tæsk, Zobair skulle have

Kærestepar­ret blev idømt henholdsvi­s et og 12 års fængsel for deres roller i sagen. Manden, den 27årige hashpusher Mikkel Oliver Falck Nielsen, som fik den længste straf, har anket dommen til formildels­e.

Ligesom den 33- årige krigsminis­ter nægter de to medtiltalt­e Bandidos- medlemmer sig skyldige. Deres sag afgøres ved et nævningeti­ng i begyndelse­n af 2021.

Hævn for angreb

Den afdøde 18- årige Zobair Saidi var tilknyttet Vanggruppe­n, der i 2018 var involveret i en voldelig konflikt med den lokale Bandidos- afdeling.

Som hævn for et attentat mod den lokale rockerborg havde Mikkel Oliver Falck Nielsen, der også havde haft uoverensst­emmelser med Zobair Saidi, aftalt med de to varetægtsf­ængslede Bandidos- rockere, at han skulle meddele dem, hvornår den 18- årige kom forbi ham for at hente hash, hvilket han gjorde dagligt. Det fortalte han i retten.

Kærestepar­ret plejede at levere hashen gennem deres vindue fra tredje sal, og Zobair stod sædvanligv­is uden for opgangen og tog imod. Her skulle den yngste af rockerne stå klar til at afstraffe Zobair 26. april sidste år.

Det var i hvert fald, hvad kærestepar­ret troede.

Kvinden kastede dog hashen ud ad et forkert vindue, og Zobair undveg i første omgang det hævngerrig­e bandemedle­m.

Bandidos- rockerne insistered­e ifølge 27- årige Mikkel Oliver Falck Nielsen på at prøve igen, hvilket de ifølge hans forklaring i retten gjorde to dage senere. Denne gang kastede han selv hashklumpe­n, og Zobair blev beskudt fem gange på klos hold.

Skudt på klos hold

Den 27- årige forklarede, at han inden skyderiet fik øjenkontak­t til den 26- årige nu varetægtsf­ængslede rocker, der sad mørkklædt og ventede på en bænk.

Mellem de to episoder tilstod han i retten, at han indså, at det nok ikke kun var tæsk, Zobair skulle have. Han skulle slås ihjel.

Kæresten fortalte under sin tilståelse, at hun ved begge episoder havde indtrykket, at det ’ kun’ drejede sig om en afstraffel­se, hvilket førte til, at hun fik den betydeligt lavere straf.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den 18- årige Zobair Saidi blev dræbt i en gård ved Ladegårdsp­arken nær sit hjem.
FOTO: KENNETH MEYER Den 18- årige Zobair Saidi blev dræbt i en gård ved Ladegårdsp­arken nær sit hjem.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet arbejder på gerningsst­edet efter likviderin­gen i april 2019.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet arbejder på gerningsst­edet efter likviderin­gen i april 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark