Ekstra Bladet

NABOEN VIL BYGGE 331 KVM STORT POOLHUS

- THOMAS HARDER harder@ eb.dk

I oktober 2019 købte Rasmus R. en grund på Pimpernelv­ej 40 i Marielyst i Væggerløse for at bygge et sommerhus, hvor familien kunne få et tiltrængt hvil fra hverdagen.

Sommerhuse­t er 112 kvadratmet­er stort, da man i området skal følge lokalplane­n, hvor der bliver lagt vægt på klassiske sommerhuse i et roligt område med rekreative arealer.

’ De andre sommerhuse i den nye udstykning er på mellem 89 og 150 kvadratmet­er – det vil sige ganske almindelig størrelse, og bortset fra vores nabo står de andre sommerhus lige nu færdige eller er under opførelse.’

’ Men vi havde ikke i vores vildeste fantasi forven

Vi har sommerhus i Bratten Strand – og der har Frederiksh­avns Kommune givet tilladelse til et kæmpe udlejnings­poolhus med plads til 30 gæster. Der er konstant larm, og sommerhuse­ne, som ligger der, er usælgelige.

Mic L.

Mon ikke køberen af grunden kender nogen i den kommunale instans, der lader sådan en sag slippe igennem. Det lyder da helt hul i hovedet. Thomas Ginge Rasmussen

Mon Rasmus har en smule ondt i røven tet et mega poolhus på hele 331 kvadratmet­er som nabo.’

Sådan indleder Rasmus R. et fortvivlet og frustreret brev til nationen! om det hus, der snart skal bygges på nabogrunde­n – og som har høstet mere end 450 kommentare­r på ekstrablad­et. dk og Facebook.

Rasmus mener, at nabohuset vil være en stor belastning for området, ligesom han er nervøs for den støj, som de forventede lejere vil generere.

’ Vi ved fra medierne, hvilket postyr poolhuse skaber i lokalområd­erne. Og vi mener, at et så stort over ikke selv at have råd til en pool?

René Krusborg Nielsen

Hvis de følger de gældende regler, skal han bare stikke piben ind og finde noget andet at gå op i. Samir Lamri

Der er så mange sager ude omkring i de forskellig­e kommuner, hvor forskellig­e personer har overtrådt lokalplane­rne. Enten lidt eller endda ret meget. De ignorer de indsigelse­r, der kommer, og fortsætter så byggeriet. Peter W. poolhus er malplacere­t, og at det vil ødelægge områdets særlige karakter,’ skriver Rasmus R. og påpeger, at Guldborgsu­nd Kommune ikke vil vedkende sig, at den har handlet i strid med lokalplane­n og begået en fejl.

’ Nu har vi klaget til Planklagen­ævnet – men her kan der være op til 12 måneders sagsbehand­lingstid.’

’ Hvis først huset står færdigt, er vi nervøse for, at når vi får medhold i vores klage, vil kommunen blot undsige sig en fysisk lovliggøre­lse, og så er vi lige vidt,’ skriver Rasmus i brevet.

Guldborgsu­nd Kommune har haft lejlighed til at læse brevet fra Rasmus R., og herfra lyder svaret fra kommunaldi­rektør Søren Bonde:

’ Lokalplane­n for området er overholdt.’

Vi ved fra medierne, hvilket postyr poolhuse skaber i lokalområd­erne

Jeg forstår frustratio­nen. Men hvis kommunen ikke har handlet ulovligt, er der vist desværre ikke meget at gøre ved det.

Ulla Poulsen

Kommunerne er bundrådne. De gør, hvad der passer dem – og skider på kommunens borgere.

Jan Dong

Misundelse er en grim ting! Bare fordi du ikke har råd, og andre har, må de så ikke bygge deres drømmehus?

Bjarke K.

 ?? PRIVATFOTO ?? Rasmus har lige bygget et 112 kvm sommerhus i en ny udstykning, men på nabogrunde­n skal der ligge et tre gange så stort hus med pool. Han forstår ikke, hvad kommunen har gang i.
PRIVATFOTO Rasmus har lige bygget et 112 kvm sommerhus i en ny udstykning, men på nabogrunde­n skal der ligge et tre gange så stort hus med pool. Han forstår ikke, hvad kommunen har gang i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark