Ekstra Bladet

’ Er det ikke det, man kan dø af’

I dag falder der dom i sagen om 15- årigs død, hvor en tidligere realitydel­tager er tiltalt

- METTE PEDERSEN mepe@ eb.dk

Mathis Matthiasse­n havde aldrig prøvet mdma forud for sit møde med den 33- årige tidligere realitydel­tager, der nu er tiltalt i forbindels­e med teenageren­s død.

Det skrev den 15- årige selv på appen ’ Grindr’, da han natten til 28. marts blev kontaktet af den voksne mand.

Her aftalte de to, at manden skulle hente teenageren, og at de skulle have oralsex og samleje. Da Mathis spurgte, hvad han ville få for det, foreslog manden blandt andet ’ Emma’.

Bare fedt

– He he, hvad er Emma? spørger Mathis.

– Mdma, svarer manden. – Er det ikke det, man kan dø af ?

– Nej, nej. Det er bare fedt, og du bliver liderlig af det.

Korrespond­ancen blev i går læst op af anklageren i Retten i Hjørring. Imens sad den tiltalte iført stribet skjorte og sorte jeans med blikket ned i bordet.

Den 33- årige tidligere realitydel­tager er tiltalt for grov vold mod Mathis Matthiasse­n, for at hensætte ham i hjælpeløs tilstand og for at efterlade ham i den tilstand tidligt om morgenen ved en boldbane på Hørby Stadion i Nordjyllan­d. Her endte drengen med at dø.

Realitydel­tageren har kun erkendt, at han kørte fra Mathis Matthiasse­n og dermed efterlod ham i hjælpeløs tilstand.

Den tiltalte har tidligere forklaret, at han var overbevist om, at Mathis Matthiasse­n var 18 år gammel. Af deres korrespond­ence fremgår det dog, at Mathis skrev, at han var 16 år, og spurgte, om det var o. k. Til det svarede den tiltalte: ’ Det er helt fint.’

Manden hentede Mathis Matthiasse­n ved Hørby Stadion klokken 3.15, og de kørte hjem til den tiltalte. Lidt før 6.30 var de tilbage på boldbanen.

Her blev Mathis ved ottetiden fundet død af et ægtepar, der luftede deres hund.

Læberne var blå

Han lå med T- shirten rullet op, så maveskinde­t var blottet, hans læber var blå, og den ene arm krummede unaturligt. Hans sko var placeret et stykke fra ham, og i den ene lå hans mobil.

Også retsmedici­ner Asser Thomsen aflagde forklaring i retten torsdag. Under den vidneforkl­aring kom det frem, at Mathis Matthiasse­n den skæbnesvan­gre nat havde indtaget mdma i så store mængder, at det kunne være dødeligt.

Samtidig er der fundet skader, som tyder på, at drengen kan være udsat for kvælning i en grad, at det også kan være dødeligt.

– Begge dele kan forårsage døden, og vi kan ikke adskille det fra hinanden, forklarede Asser Thomsen.

 ?? PRIVATFOTO ?? Mathis Matthiasse­n gik til livet med stor iver og interesse. Han var god i skolen, en dygtig kok og vidste en masse om alt mellem himmel og jord, har hans far fortalt til Ekstra Bladet.
PRIVATFOTO Mathis Matthiasse­n gik til livet med stor iver og interesse. Han var god i skolen, en dygtig kok og vidste en masse om alt mellem himmel og jord, har hans far fortalt til Ekstra Bladet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark