Ekstra Bladet

Falch er befriet

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Michael Falch

Forår i brystet ( Universal)

★★★★

’ Produceret af Lars Skjærbæk’ står der med prominent placering på coveret til Michael Falchs aktuelle album, ’ Forår i brystet’.

Og der er en god grund til, at sangskrive­ren noget usædvanlig­t har trukket sin samarbejds­partner helt frem på forsiden. Skjærbæk har nemlig reddet Falchs karriere.

Produceren og guitariste­n hev veteranen ud af sin komfortzon­e på den fire år gamle forgænger, ’ Pludselig alting samtidig’, og resultatet blev, at Falch lød forbavsend­e komfortabe­l.

Forløsende takter

Duoen fortsætter de forløsende takter i form af ’ Forår i brystet’, hvor Lars Skjærbæks relativt abstrakte arrangemen­ter atter slipper Michael Falch fri fra den kantede og akavede rocksound, der har martret hans udgivelser gennem årtier.

Manden hviler simpelthen i sig selv, og han fremstår afslappet uden at være affældig, når han stræber efter den nøgenhed, som blev pakket ind i pladder, da han medvirkede i ’ Toppen af poppen’ for nylig.

’ Forår i brystet’ er beriget med poetisk snilde og en stribe meningsful­de tekster om den store kærlighed, men det er Skjærbæks musikalske emballage, der er pladens primære oplevelse.

Brusende hymner

I et afvekslend­e og atmosfærel­adet lydbillede benytter han strygere og keyboards med flot effekt på ikke mindst storladne ’ Om lidt bli’r det lyst’. ’ Alt for vild’ er minsandten næsten calypso, mens ’ Rør mig nu’ og ’ Gudinde for umulige ting’ er brusende hymner, der skyller indover lytteren.

Manden hviler simpelthen i sig selv, og han fremstår afslappet uden at være affældig

’ Juble igen som fugle’ er den sang, der lyder mest som klassisk Falch, hvilket vil sige Bruce Springstee­n. Symptomati­sk er det også albummets mest uspændende indslag.

I en alder af 64 er Falch noget så sjældent som en rocksanger, der er blevet bedre med årene, og selvom det siger en del om, hvor bøvet han var i 1980’ erne, så siger det også meget om Falch anno 2020.

Ikke mindst siger det en masse om Skjærbæk.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Michael Falch turnerer efter planen både i eget navn og med Malurt næste år.
FOTO: PHILIP DAVALI Michael Falch turnerer efter planen både i eget navn og med Malurt næste år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark