Ekstra Bladet

Det var af hensyn til Lotte

SOFIE CARSTEN NIELSEN:

-

Knap var Sofie Carsten Nielsen blevet udnævnt til ny radikale leder, før hun havnede i massivt stormvejr. Af partifælle­r i den radikale folketings­gruppe beskyldes hun for at have spillet en aktiv rolle i forbindels­e med Morten Østergaard­s løgn om, at han ikke var centrum for en sexismesag i partiet. Selv er Sofie Carsten Nielsen ikke i tvivl om, hvor hun skal finde de kritiske røster i partiet.

– Jeg hører, at det er fra Martin Lidegaard og Jens Rohde. Det forholder jeg mig til, lyder Sofie Carsten Nielsens reaktion med henvisning til de to fremtræden­de medlemmer af den radikale folketings­gruppe.

Den radikale leder holder fast i, at hun har handlet korrekt. Også selvom det er kommet frem, at Sofie Carsten Nielsen har kendt til sagen i en længere periode.

– Jeg har varetaget et hensyn til den fortroligh­ed og den meget tætte dialog og samtale, jeg har haft med Lotte ( Rod, red.), i håbet om, at andre også vil kunne stå frem. Men selvfølgel­ig har jeg også noget at lære her, siger Sofie Carsten Nielsen.

– Hvis Morten Østergaard ikke kan være en troværdig leder på grund af sagen, hvordan kan du så, når du har håndteret sagen som en del af ledelsen?

– Fordi jeg har varetaget den interesse, som Lotte kom med. Fordi jeg hele tiden har været optaget af at bakke hende op. Det har været min ledetråd og det, jeg har spurgt hende til hele tiden, om hun synes var tilfredsst­illende. Det hører jeg nu, at hun har tillid til.

– Hvordan adskiller din håndtering sig fra Morten Østergaard­s?

– Det er Morten og Lotte, der har haft et konkret udestående. Det har de håndteret. Jeg har ikke været med i alle dele af det. Da Lotte kom til mig, spørger jeg hende direkte, om det er nu, det skal ud. Er du klar til det? Det ville hun ikke på daværende tidspunkt. Det ville hun ikke, da jeg gentagne gange spurgte hende til det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark