Ekstra Bladet

Angrebet med danse- episode

-

Køn, risiko for sager om krænkelser og en episode på et dansegulv var en del af magtspille­t i Radikale Venstre.

Det oplyser Martin Lidegaard om den interne valgkamp mellem ham selv og Sofie Carsten Nielsen om posten som ny radikal leder efter Morten Østergaard­s # metoo- exit.

– Jeg kan lige så godt med det samme nævne en sag, som jeg ikke selv har nogen erindring om, men hvor Sofie Carsten Nielsen fortalte mig, at der for nogle år siden var en, som følte, at jeg på et dansegulv kom for tæt på, siger Martin Lidegaard.

Både Martin Lidegaard og Sofie Carsten Nielsen holdt politiske oplæg for den radikale folketings­gruppe onsdag i Den Sorte Diamant. Det endte med en afstemning, som Martin Lidegaard tabte 4- 12.

– Min oplevelse var, at når det kom til den politiske diskussion, var opbakninge­n til mig nok lidt større end det, tallene kan indikere, siger Martin Lidegaard.

Flyttede stemmer

Nederlaget skyldes ifølge Martin Lidegaard, at det ikke kun handlede om politik, men også om køn og risikoen for sager om krænkelser mod ham som mand.

– Det var en svær diskussion, fordi det blev taget i en kontekst, at vi lige havde afsat en mandlig leder, og så kan det være svært at vælge en ny. Det kom i hvert fald til at spille en rolle i diskussion­en, fortæller Martin Lidegaard.

– Tror du, det flyttede stemmer, at fordi du er mand, så kunne der være noget på dig?

– Ja, det tror jeg. Sådan kan det være nogle gange. Jeg forstår godt, at folk kan tænke, der kan være en risiko, siger Martin Lidegaard.

Sofie Carsten Nielsen fortalte mig, at der for nogle år siden var en, som følte, at jeg på et dansegulv kom for tæt på

Sofie Carsten Nielsen bekræfter, at dansegulv- sagen var en del af diskussion­en på onsdagens gruppemøde. Men hun forklarer, at hun ikke bragte det op på mødet.

– Det sagde Martin selv på gruppemøde­t, fordi jeg er kommet til Martin med den konkrete sag. Den offentligg­jorde han selv for gruppen, siger hun.

Ekstra Bladet erfarer dog, at episoden også blev brugt til at overtale konkrete radikale medlemmer til at stemme på Sofie Carsten Nielsen.

 ??  ?? Martin Lidegaard forklarer sig over for pressen i går.
Martin Lidegaard forklarer sig over for pressen i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark