Ekstra Bladet

Køb hele høstakken

-

Hvis du overvejer at begive dig ud på markedet nu, men ikke har nogen erfaring, bør du først og fremmest finde ud af, hvad dit mål med investerin­gerne er.

– Det allerførst­e, du skal gøre, er at sætte dig ned og får styr på din risikoprof­il. Du skal kende dig selv i forhold til, hvornår du skal bruge pengene, skatteforh­old og en hel masse ting.

– Jo længere tid du kan undvære dine penge, og jo større risiko du er villig til at tage, desto større andel af aktier skal du have i din portefølje, forklarer investerin­gsstrateg Lars Skovgaard Andersen.

Det er desuden vigtigt, at du får spredt dine investerin­ger ud, så alle pengene ikke er afhængige af den samme aktie.

– Det er et godt gammelt ordsprog, at man ikke skal lægge alle æggene i én kurv. Det gælder især, når vi taler om aktier.

Lad andre vælge

– Lad være med at gå ud og købe enkeltakti­er med det samme for at få den hurtige gevinst. Det er svært nok for de profession­elle, siger investerin­gsekspert Steen Bech Andersen.

Begge eksperter opfordrer til, at man i starten finder en investerin­gsforening, som man vil satse på.

– Det kan være svært at definere, hvem man skal købe. Bør jeg købe Amazon nu, eller burde jeg faktisk købe Walmart, fordi de er ved at genopfinde sig selv?

– Det undgår du at skulle tage stilling til ved at købe en tema- fond. I stedet for at skulle finde nålen i høstakken så køber du hele høstakken med en hel masse nåle i, forklarer Lars Skovgaard Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark