Ekstra Bladet

Overlevede stormvejr

-

Henrik Jess Jensen sled sig i juni med succes gennem et internt opgør i unionen efter flere ugers mediestorm i kølvandet på DCU’s overrasken­de brud med tidligere direktør og chef for etapeløbet Danmark Rundt, Jesper Worre.

På unionens kongres 21. juni fik Jess Jensen flertallet­s opbakning, og der blev luget ud i bestyrelse­n, så hans position kun blev styrket trods de eksempler på magtmisbru­g og nepotisme, som Ekstra Bladet havde bragt frem i lyset. Blandt andet stod Jess Jensen anklaget for i 2018 at have presset daværende kvindeland­stræner Catherine Marsal til at udtage hans datter til landsholde­t. Han bragte også sig selv i skudlinjen ved først egenhændig­t at yde rabat på licens til et schweizisk hold for så siden at købe en kostbar racercykel af holdet til datteren til fordelagti­g pris.

– Hvis der bare er lidt rigtigt i alt det, der er blevet skrevet om DCU, så synes jeg, at der er et problem. Men Henrik Jess Jensen fik talt sig ud af det på kongressen, så det er jo godt for ham, siger DCU- kommissær Ole Olsen til Ekstra Bladet.

– Er det også dansk cykling?

– Nej, det synes jeg ikke.

ask godt for

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark