Ekstra Bladet

KRÆVER

Fastholder forklaring­e at tv- helikopter er skurken og vil drage de skyldige til

-

MATERA ( Ekstra Bladet): Onsdag blev han udskrevet fra hospitalet, og konen kunne endelig hente Luca Wackermann ( Vini Zabù – KTM) hjem.

I går var han så tilbage i Toscana, alt i mens Arnaud Démare Groupama – FDJ) mange hundrede kilometer sydpå spurtede sig til suveræn triumf på 6. etape i Matera.

Sådan en drømte kermann selv om.

Han tog afsted til Giroen som et af sit mandskabs

Wacbedste kort i kampen for en etapesejr. Afkastet blev i stedet en brækket næse, en beskadiget ryghvirvel og stribevis af hudafskrab­ninger …

Regulær skandale

Den 28- årige italiener blev offer for en regulær skandale på 4. etape, hvor en lavtflyven­de helikopter fra tv- station RAI angiveligt blæste et hegn lige i hovedet på rytteren.

Så mens resten af fortsatte den videre feltet Girofærd på fastlandet, blev Wackermann hængende på hospitalet i Messina.

Farcen er dog ingenlunde glemt på det lille italienske mandskab. De har i sinde at nå til bunds i fadæsen og drage de skyldige til ansvar.

Det fortæller Valerio Bianco, pressechef hos Vini Zabù – KTM, som Ekstra Bladet møder i Castrovill­ari. Han glæder sig over, at Wackermann er i bedring, men er stadig rasende over hændelsen.

Eksterne faktorer

– Det her kan ikke accepteres. Det var en helikopter, der forårsaged­e det. Vi fik en video, hvor det tydeligt ses, at helikopter­en flyver meget lavt. Vi vil have hændelsen undersøgt nærmere, og det er helt sikkert, vi vil drage de skyldige t ansvar, siger Bianco.

Han køber ikke påsta den om, at naturlige vin forhold bærer skylde som tv- stationen RAI – ifø ge italienske medier – e lers skulle have fremført.

– De snakkede om vinde som årsag. Men der var i gen vind. Det var den en ste finale, hvor der ikke va særlig meget vind, siger B anco.

Ekstra Bladet har for lagt sagen for arrangøre

De snakkede om vinden som årsag. Men der var ingen vind

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark