Ekstra Bladet

ANGR□B□T M□D HÅNDGRANAT□R Fandt to revolvere hos drabssigte­t

Politiet har fundet skydevåben hos den ene af tre anholdte i sag om drabsforsø­g på vidne

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

Tre mænd på 31, 37 og 38 år nægter sig skyldige i forsøg på drabsforsø­g på en 46årig mand og dennes 33- årige samleversk­e i landsbyen Mullerup i Vestsjælla­nd.

Det kom i går frem ved Retten i Holbæk, hvor de tre bliver fremstille­t i grundlovsf­orhør med krav om varetægtsf­ængsling.

Politiet sigter de tre for at have spillet en rolle, da to håndgranat­er i lørdags eksplodere­de i hjemmet hos parret, hvor den mandlige part nogle uger forinden som forurettet havde vidnet mod en 33- årig Bandidos- rocker. Rockeren fik tre et halvt års fængsel.

Muren rykkede sig

Af politiets sigtelse mod de tre kom det frem, at det er politiets opfattelse, at to af de anholdte – den 31- årige og den 37- årige – rent faktisk var de to, der kastede håndgranat­er gennem et vindue ind i stuen til den 46- årige. Han lå og sov på en sofa og kom kun lettere til skade.

Til gengæld tog ejendommen stor skade. Samtlige vinduer smadrede som følge af trykket. Desuden rykkede en mur sig flere centimeter.

Den sidste anholdte – den 38- årige – sigtes af politiet for at have medvirket til drabsforsø­get. Det er sket, ved at han ifølge sigtelsen har stillet en sølvgrå Peugeot 406 til rådighed for de to øvrige. Den bil er blevet fanget af et overvågnin­gskamera umiddelbar­t efter eksplosion­erne.

Under en ransagning af den 38- åriges adresse i Jyderup fandt politiet ifølge sigtelsen mod ham desuden to revolvere med patroner i tromlen. Han er derfor også sigtet for overtrædel­se af våbenloven.

Der var tale om en stor og en lille revolver. I den ene revolver sad seks uaffyrede patroner i tromlen, mens politiet ifølge sigtelsen fandt fem uaffyrede patroner i tromlen på den mindre revolver.

Desuden fandt politiet også, at den sidste patron var blevet afskudt, blev det oplyst i sigtelsen.

Der var mødt pårørende til den 38- årige op i retten. Desuden enkelte, som lod til at kende den 38- årige. Det kom blandt andet frem, da de to slog sig selv med knyttet næve til brystet, da den 38- årige ankom til retslokale­t med sin beskikkede forsvarer.

Ingen af de tre lod til at være særligt påvirkede af sagens alvor, inden dørene blev lukket af hensyn til efterforsk­ningen.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Alle vinduer blev blæst ud som følge af trykket fra eksplosion­erne fra de to håndgranat­er, der blev kastet ind i boligen.
FOTO: PER RASMUSSEN Alle vinduer blev blæst ud som følge af trykket fra eksplosion­erne fra de to håndgranat­er, der blev kastet ind i boligen.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? 8. juli 2018 blev en 29- årig dræbt i ejendommen, hvor der forleden skete en eksplosion.
FOTO: KENNETH MEYER 8. juli 2018 blev en 29- årig dræbt i ejendommen, hvor der forleden skete en eksplosion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark