Ekstra Bladet

Sofie Carsten Nielsen er vred

-

Sofie Carsten Nielsen siger, at hun først fredag eftermidda­g har fået nyheden om, at der findes en personales­ag med Morten Østergaard som krænker.

– Jeg blev bekendt med det opslag meget kort tid før, han lagde det op. I eftermidda­g blev jeg bekendt med en personales­ag om Morten Østergaard om en krænkelse.

– Det er noget, jeg lige skal tage ind, siger Sofie Carsten Nielsen.

– Det gør mig vred og ked af det, at det er sådan her, siger en berørt Sofie Carsten Nielsen.

– Det gør mig først og fremmest vred, fordi vi skal være et parti, hvor man ikke bliver krænket. Det gør mig ked af det, fordi der må ikke være nogen, der føler sig svigtet i Radikale Venstre. Hvis nogen føler sig krænket, så håber jeg, de vil komme.

Udmeldinge­n fra Sofie Carsten Nielsen kommer, efter at tidligere leder Morten Østergaard er stået frem og har fortalt, at der er yderligere tre # metoosager på ham fra hans tid på lederposte­n.

Nyere sager

På et spørgsmål siger Sofie Carsten Nielsen, at sagerne på Morten Østergaard er nyere end den om Lotte Rod fra 2011.

– Det er personales­ager, og ja, det er mit indtryk, at de er nyere. Men jeg kender ikke de konkrete sager.

Sofie Carsten Nielsen fortæller på pressemøde­t, at hun har spurgt Østergaard, om der var andre sager end med Lotte Rod.

– Ja, der er jeg nødt til at sige, at jeg har spurgt. Og jeg har ikke hørt om de sager før.

Ekstra Bladet har spurgt Sofie Carsten Nielsen på en sms efterfølge­nde, hvordan hun har det med at lave ’ Virkelighe­den kalder – 24 timer med sexisme’ med den viden, som hun har i dag.

’ Kampen mod krænkende adfærd er den samme. Kun endnu vigtigere. Og den fortsætter jeg’, skriver Sofie Carsten Nielsen i en sms.

Radikale Venstres organisato­riske landsforma­nd, Svend Thorhauge, skriver i en sms til Ritzau, at han ikke har kendt til sagerne tidligere.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Sofie Carsten Nielsen er vred efter nyheden om Østergaard­s krænkelser af andre kvinder.
FOTO: PHILIP DAVALI Sofie Carsten Nielsen er vred efter nyheden om Østergaard­s krænkelser af andre kvinder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark