Ekstra Bladet

Tævede og efterlod Mathis

GAV 15-ÅRIG DRENG MDMA: Tidligere reality-deltager blev fredag idømt tre års fængsel i sagen om Mathis Matthiasse­ns død METTE PEDERSEN

- mepe@ eb.dk

Han gav 15- årige Mathis Matthiasse­n MDMA, tævede ham og udsatte ham for kvælning. Så satte han ham ind i sin bil, kørte ham til en øde parkerings­plads og lod ham ligge på asfalten, mens han selv kørte hjem.

33- årige Jens Kristensen – tidligere Jens Porsmose Kristensen – blev i går idømt tre års fængsel i sagen om den 15- årige Mathis Matthiasse­ns død.

Jens Kristensen har retssagen igennem kun villet erkende, at han efterlod drengen i hjælpeløs tilstand ved Hørby Stadion i Nordjyllan­d, hvor han endte med at dø 28. marts.

Skader i ansigtet

Hans forsvarer argumenter­ede i sin procedure fredag for, at Mathis’ skader i ansigtet stammede fra en sexleg, som begge parter var indforståe­t med. Den udlægning forkastede domsmandsr­etten dog.

Nej, nej. Det er bare fedt, og du bliver liderlig af det, lød svaret

I begrundels­en, som retsforman­d Merete Strøm læste op, blev der blandt andet lagt vægt på den tiltaltes skiftende forklaring­er. Derudover slog retten fast, at han må have vidst, at

Mathis var mindreårig.

Det fortalte drengen nemlig selv, da han blev kontaktet af manden på appen Grindr den skæbne

svangre nat. Her aftalte de at mødes for at få sex, og da Mathis spurgte, hvad han ville få for det, foreslog Jens Kristensen MDMA.

– Er det ikke det, man kan dø af, spurgte Mathis?

– Nej, nej. Det er bare fedt, og du bliver liderlig af det, lød svaret.

Seks videoklip fundet på den dømtes telefon har været fremvist i retten for lukkede døre, og de har haft betydning for dommen. Blandt andet ses Mathis iført et hundehalsb­ånd med en snor i, og ifølge retsforman­den fremstår Mathis fjern og træt og siger ’det gider jeg ikke’.

Kunne ikke sige fra

– Foruretted­e befandt sig i en tilstand, hvor han forsøgte at sige fra men ikke kunne sætte sig til modværge, lød det i begrundels­en, som slog fast, at uanset at der eventuelt har været et samtykke til sex med dominans, så må det have stå

et den dømte klart, at Mathis Matthiasse­n i løbet af deres møde befandt sig i en tilstand, hvor han ikke kunne stå ved sit samtykke.

Domsmandsr­etten fandt det også bevist, at Jens Kristensen ved at give Mathis Matthiasen MDMA og ved at sætte ham af et sted, hvor han var ’stort set sikker på ikke at få hjælp’ ikke alene efterlod den 15- årige i en hjælpeløs tilstand men også bragte ham i den tilstand.

Den dømte udbad sig betænkning­stid i forhold til en eventuel anke.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Jens Porsmose fotografer­et under ’ Robinson Ekspeditio­nen’ i 2011. Under retssagen har han fortalt, at han siden har uddannet sig til psykoterap­eut og neuropædag­og, og frem til sin anholdelse arbejdede han på et bosted for domsanbrag­te unge med psykiske diagnoser.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Jens Porsmose fotografer­et under ’ Robinson Ekspeditio­nen’ i 2011. Under retssagen har han fortalt, at han siden har uddannet sig til psykoterap­eut og neuropædag­og, og frem til sin anholdelse arbejdede han på et bosted for domsanbrag­te unge med psykiske diagnoser.
 ?? PRIVATFOTO ?? Ifølge retsmedici­ner Asser Thomsen kan Mathis både være død af en overdosis og af kvælning.
PRIVATFOTO Ifølge retsmedici­ner Asser Thomsen kan Mathis både være død af en overdosis og af kvælning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark