Ekstra Bladet

Mathis’ far rystet: En plet på det danske retssystem

-

Faderen til Mathis Matthiasse­n er chokeret over dommen.

– Vi er tilfredse med, at han bliver dømt for alle tre forhold, men ikke med at han slipper med tre år. Det ryster mig. Så er det jo lige før, at kriminalit­et betaler sig. Det er en plet på det danske retssystem, at det kan lade sig gøre, siger Henrik Matthiasse­n.

Under hele retssagen har han og Mathis’ mor, Saranya Sheraton, siddet helt stille på tilhørerpl­adserne og fulgt gennemgang­en af deres søns sidste timer.

Da vi kom i morges, troede jeg, han skulle have seks eller otte år

Men da anklageren under sin procedure fredag sammenlign­ede sagen med andre domme, og det blev klart, hvilket niveau straffen ville ligge i, lød der spontant et fnys på faderen.

– Da vi kom i morges, troede jeg, han skulle have seks eller otte år på grund af strafferam­men for de forhold, han var tiltalt for. Det rystede mig virkelig, at vi var så langt nede.

– Hvad skal I nu?

– Nu skal vi hjem og tygge på det og slappe lidt af. Hjem til lillebror Alex, siger faderen, og for første gang krakelerer det uforsonlig­e, hårde ydre.

– Hvad tror du, han vil sige? – Det ved jeg ikke, starter Henrik og holder en lille pause, som om han prøver at holde tårerne i skak

– Jeg tror han vil være glad for, at han er dømt … det er såmænd det.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? – Han er en tøsedreng. Hvis han havde stået frem og fortalt sandheden, kunne jeg måske have respektere­t ham, sagde far Henrik Matthiasse­n.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE – Han er en tøsedreng. Hvis han havde stået frem og fortalt sandheden, kunne jeg måske have respektere­t ham, sagde far Henrik Matthiasse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark