Ekstra Bladet

Familien havde fordomme

- Når der sker sådan noget her, så holder vi sammen

MC-klubbens præsident, Kim Weiler, ser video fra branden sammen med familien.

Bikerhood MC er en rygmærkekl­ub, men præsidente­n, Kim Weiler, fortæller, at de ikke er en såkaldt 1 %- klub som Bandidos og Hells Angels.

– Vi er ikke supportere eller underlagt nogen. Vi er en neutral mc- klub, som kører på motorcykle­r og har rygmærke. Og de fleste af os har arbejde, familie og børn, siger Kim Weiler, der selv er selvstændi­g med en gulv- og tømrerfirm­a. Klubbens talsmand og road captain ’ Frø’ er lærer på en produktion­shøjskole.

Men de taler med alle, og flere mc- klubber har været på besøg i klubben. Klistermær­ker i klubhuset viser, at det både gælder Hells Angels, Bandidos og en række andre rygmærkekl­ubber.

– Der er nok mange, der forbinder mc- klubber med kriminalit­et. Er det her ikke bare et pr- stunt?

– Det er det ikke. Jeg vil gerne vise, at det godt kan være, at vi i bikerverde­nen kører med rygmærker, men når der sker sådan noget her, holder vi sammen, og så kan vi virkelig løfte i flok og hurtigt få stablet noget på benene. Det synes jeg også er vigtigt at få frem i stedet for alt det negative, siger han.

Ingen mc- relationer

Familien Klinke har ikke selv nogen relationer til hverken Bikerhood MC eller andre mc- klubber. De havde måske endda nogle fordomme.

– Vi kender ikke nogen i den verden. Vi kender kun det, vi læser. Og man har så mange fordomme, fordi man læser om håndgranao­gså ter og økseoverfa­ld i avisen, men de er også så meget andet. Vi har mødt en varme og en næstekærli­ghed, som vi aldrig har set magen til, siger Henriette Klinke.

 ??  ?? Græd af glæde
Familien Klinke er taknemmeli­g for deres genhusning og for den store hjælp, de har fået fra de lokale og mc- klubben.
Græd af glæde Familien Klinke er taknemmeli­g for deres genhusning og for den store hjælp, de har fået fra de lokale og mc- klubben.
 ??  ?? Bikerhood MC er en rygmærkekl­ub, men ikke en 1 %- klub som Hells Angels og Bandidos. Mange klubber har dog været på besøg gennem tiden.
Bikerhood MC er en rygmærkekl­ub, men ikke en 1 %- klub som Hells Angels og Bandidos. Mange klubber har dog været på besøg gennem tiden.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Det gør ondt at tænke på, at det er vores hjem, der er brændt ned, siger Henriette Klinke.
Det gør ondt at tænke på, at det er vores hjem, der er brændt ned, siger Henriette Klinke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark