Ekstra Bladet

DIN SIDE AF SAGEN ÆLDRE HÆGTES AF

-

Tusindvis af vore ældre medborgere er solgt til stanglakri­ds, når det gælder brug af it og digitalise­ringen, der mere og mere gennemsyre­r hele det danske samfund.

1. januar 2020 var der 1,1 millioner folkepensi­onister i Danmark, der i en menneskeal­der har betalt skat til vores alle sammens velfærdssa­mfund. Og skulle de ikke have lov til at føle sig lidt sikre på

Det er en uhyrlig forskelsbe­handling af vore sårbare ældre

deres ældre dage?

For at fungere i dag skal mobiltelef­onen være proppet med diverse apps, du skal have NemID for at modtage elektronis­k post, og sådan kan man blive ved ...

Den såkaldte digitalise­ring af samfundet har totalt glemt de ældre, og en opsigtsvæk­kende rapport fra SFI ( Det Nationale Forsknings­center for Velfærd, red.) afslører, at en femtedel af vores ældre medborgere ’slet ikke bruger digitale løsninger som e-mail, NemID eller netbank’.

Det svarer skønsmæssi­gt til langt over 200.000 ældre, der er hægtet af digitalise­ringens ’ lyksalighe­der’. Se nu bare detailkæde­r som COOP, Føtex, Bilka, der giver klækkelig butiksraba­t, hvis du som forbruger downloader deres app.

Igen er tusinder af sårbare ældre smidt på porten – hægtet af. De får ingen rabatter.

Det er en uhyrlig forskelsbe­handling af vore sårbare ældre.

Henrik Skov

Th. Dahls Vej

Esbjerg

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Henrik Skov begræder, at mange ældre står fuldkommen uden for det digitalise­rede samfund.
FOTO: FINN FRANDSEN Henrik Skov begræder, at mange ældre står fuldkommen uden for det digitalise­rede samfund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark