Ekstra Bladet

Er det korruption­ens union?

-

EU har fjernet Caymanøern­e fra unionens sortliste over skattely- lande, selvom netop Caymanøern­e er i top ti over verdens værste skattely. Rent faktisk er ingen af verdens ti værste skattely- lande, der blandt andet tæller Schweiz og Singapore, på EU’s liste.

Politikere rundt omkring i verdens lande er ofte i lommerne på rigmænd, store virksomhed­er og magtfulde institutio­ner. Men her i Danmark er vi vant til at have relativt lidt korruption politisk.

Vi ved godt, at Liberal Alliance var i lommen på Lars Seier i årevis. Ligesom vi ved, at Nye Borgerlige lever for de riges interesser.

I Danmark er det dog ikke et demokratis­k problem endnu. Vi har heldigvis partistøtt­e, som partierne på Borgen får som deres økonomiske grundlag. Det gør, at de ikke behøver at hoppe i lommerne på kapitalist­iske giganter, hvis interesser de så skal repræsente­re politisk til gengæld for den økonomiske opbakning.

Men når EU ikke vil tage afstand fra verdens ti værste skattely- lande, har vi et demokratis­k problem. Hvis de europæiske politikere i overtal er i lommerne på nogen, så er det ikke længere de folkevalgt­e, men de rige støtter, der styrer den Europæiske Union.

Skal vi omdøbe det til Korruption­ens Union? Jonas Schmidt Søndervej 2 Brobyværk

 ?? FOTO: YVES HERMAN/ RITZAU SCANPIX ?? At et af verdens værste skattely- lande nu er fjernet fra EU’s sorte liste, siger vist mere om EU og korruption, end man skulle tro, fastslår Jonas Schmidt.
FOTO: YVES HERMAN/ RITZAU SCANPIX At et af verdens værste skattely- lande nu er fjernet fra EU’s sorte liste, siger vist mere om EU og korruption, end man skulle tro, fastslår Jonas Schmidt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark