Ekstra Bladet

U21- mandskabet sejrer og cruiser mod EM

-

Det lignede på forhånd tre nemme point til Danmark, da U21-landsholde­t var på besøg hos Malta i EM- kvalifikat­ionen. Malteserne, der har ageret prygelknab­e for de øvrige hold i gruppe 8 indtil videre, var på papiret en overkommel­ig opgave for danskerne. Men landstræne­r Albert Capellas tropper måtte kæmpe for at tage sejren. Malta nåede således at komme foran, inden danskerne fik hanket op i sig selv, scoret de nødvendige mål og lidt til, så det endte med en sejr på 3-1.

Med sejren skal meget gå galt, hvis ikke Danmark skal indløse EM-billetten.

Gruppens andenplads, Rumænien, tabte til 0- 1 til Ukraine. Det betyder, at Danmark nu har seks point ned til rumænerne med to kampe tilbage. Der skal altså blot en enkelt point på kontoen i de sidste to kampe for at sikre kvalifikat­ionen. Danmark havde på papiret et noget bedre mandskab på banen end hjemmehold­et.

Skarphed manglede

Danskerne sad da også på bolden og var i kontrol, men den sidste skarphed manglede, når det gjaldt.

Første halvleg sluttede, som den startede, med 0- 0 på måltavlen.

Fem minutter efter pausen blev der dog prikket hul på bylden. Malta kom en smule overrasken­de foran. Ayrton Attard udnyttede sjusket dansk spil og trykkede af fra sin position lige uden for feltet. Afslutning­en havde ikke meget kraft, men den var velplacere­t og sneg sig forbi Oliver Christense­n i det danske mål.

Det fik danskerne frem på banen, og lidt over et kvarter efter åbningsmål­et var der udlignet. Nikolai

Larsen, der til daglig slår sine folder i hollandske FC Emmen, gjorde det til 1- 1.

Tirsdag Finland

Danmark fortsatte sin jagt på et forløsende sejrsmål, mens Maltas spil var en øvelse i at trække tiden, uden at danskerne kunne komme til fadet.

Men det lykkedes altså ikke for hjemmehold­et. Med små ti minutter tilbage sendte Mikkel Damsgaard et skud afsted fra distancen, og Sampdoriad­anskerens drøn endte i nettet. Scoringen gjorde det til 2- 1 og blev akkompagne­ret af, hvad der mindede om et lettelsens suk fra danskerne, som dermed undgik et skuffende pointtab. Brøndbys Jesper Lindstrøm lukkede og slukkede med sin scoring til slutresult­atet i kampens overtid. Tirsdag venter Finland.

Ritzau

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Ved en rutinemæss­ig kontrol fra Kriminalfo­rsorgens side blev det konstatere­t, at Nicki Bille ikke var alkoholfri.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Ved en rutinemæss­ig kontrol fra Kriminalfo­rsorgens side blev det konstatere­t, at Nicki Bille ikke var alkoholfri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark