Ekstra Bladet

GRUER FOR

Mens sommerstem­ning præger det sydlige Italien, har vinteren meldt sin ankomsti Alperne

- Lige nu sner det i området, og det har været vinter der i to uger aje@ eb.dk

BRINDISI ( Ekstra Bladet): Korte ærmer og lange sekvenser i skyggen. Er det virkelig midt i oktober?

Det spørgsmål er nemt at stille sig selv, mens varmen omfavner gaderne i kystbyen Brindisi på ’ hælen af støvlen’ i Syditalien. Her kom feltet i land via en massespurt ( Arnaud Démare vandt igen- igen) på gårsdagens etape, selv om sidevinden ellers havde spredt feltet i flere grupper tidligt på dagen.

Jakob Fuglsang og andre favoritter blev fanget på mellemhånd, efter feltet havde forladt den spektakulæ­re startby Matera, hvor åbningssce­nen i den kommende James Bondfilm ’ No Time to Die’ er indspillet.

Pludselig fik Astana- kaptajnen travlt i sin egen Giro- thriller, men danskeren slap med skrækken og kæmpede sig op til feltet, som etapen skred frem. Alarmen blev afblæst!

Brutal ankomst

Det skiftende oktober- vejr bliver ved med at give drama i dette etapeløb. Og ligesom det tegner rundturen på godt og ondt, kan det også ende med at slette lidt af den. Bogstaveli­gt talt.

Giroens sidste uge byder på en brutal ankomst til Alperne, hvor rytterne efter planen skal over det legendaris­ke Stelvio- pas og Col Agnel i 2700 meters højde. Men bliver det til noget? Lige nu har vinteren gjort sin entré i området, og snefald truer i prognosern­e, hvorfor løbsorgani­sationen RCS kan blive nødsaget til at fjerne tinderne fra ruteprofil­en og lave en plan B.

– Lige nu følger vi situatione­n nøje, og det vil vi fortsat gøre i takt med, at vi kommer tættere på de dage, hvor stigninger­ne er på programmet, siger RCS’ talsmand Stefano Diciatteo til Ekstra Bladet.

Det vil langt fra være første gang, at vejene taber til vinteren, og noget af det planlagte må aflyses. Sidste år fjernede Giro- arrangører­ne i 11. time Gaviapasse­t fra kongeetape­n, og nu grues der i feltet for, at lignende finder sted i denne udgave. Det fortæller flere af rytterne til Ekstra Bladet.

Mærkeligt vejr

– Det er jeg absolut bange for. Det er vi alle sammen nervøse for. Det er et mærkeligt vejr lige nu. Den ene dag skinner solen. Den næste er det koldt. De etaper kan være definerend­e for løbet, siger Giovanni Visconti ( Vini Zabù- KTM) til Ekstra Bladet.

På Lotto Soudal- mandskabet vedkender den norske rytter Carl Frederik Hagen, at arrangører­ne har holdt barren højt med håbet om at få feltet over de to mytiske tinder i slutningen af oktober.

– Det er en ambitiøs plan. De har muligvis også et alternativ. Jeg regner med, at vi skal køre stigninger­ne, men bliver ikke overrasket, hvis vi ender på en anden rute, siger Hagen til Ekstra Bladet.

– Jeg er en smule nervøs. Der er stadig mange dage til Stelvio- etapen, men lige nu sner det i området, og det har været vinter der i to uger, fortæller han.

En solid gang møgvejr gør imidlertid ikke noget, forsikrer nordmanden. Bare sneen først falder på selve etapen og ikke i dagene op til.

– Hvis det er tørt de sidste par dage inden, kan de rydde vejene. Personligt håber jeg, at der vil være komplet vinter, når vi kører der. Jeg elsker, når det sner og er koldt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark