Ekstra Bladet

’ DET ER IKKE I ORDEN’

- BRIAN ASKVIG ask@ eb.dk

Under skarp protest lod formanden for Viborg MTB, Jens Andersen, i september en gruppe dopingkont­rollanter fra Anti Doping Danmark komme ind på stævneområ­det ved DM i Mountainbi­ke Marathon, selv om de ikke kunne forevise en negativ coronatest.

På det tidspunkt anede han ikke, at formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen, var i samme båd. Først med Ekstra Bladets afsløring af, at dansk cyklings formand mente sig hævet over det generelle adgangskra­v til stævnet, fik Jens Andersen sandheden at vide ved at spørge sig for i sit bagland.

– Det er bestemt ikke i orden, at han kom ind uden en gyldig test. Jeg forstår, at han havde en syv dage gammel coronatest med sig og alligevel fik adgang, siger Jens Andersen.

– Chefkommis­sær . g a d e r f t e d a l

B a r t s k

E

Michael Lajer var oppe at hente ham ved indgangen, og det var så blevet besluttet, at han kunne komme ind med en syv dage gammel test, hvis han bar mundbind.

– Man kan vel sige, at en syv dage gammel test er bedre end ingen test, men det var nu engang adgangskra­vet, at testen måtte være højst fem dage gammel, siger Jens Andersen.

Optrådte som ’ idioter’

Han har siden talt med Henrik Jess Jensen, som i lighed med Michael Lajer ikke har reageret på Ekstra Bladets mange henvendels­er, og han anser sagen for at være lukket.

– Der er ikke noget, der tyder på, at nogen har udsat andre for smitterisi­ko, så tilbage står bare princippet om, at regler skal overholdes, siger Jens Andersen.

– Det blev de ikke, men sådan er det. Det står ikke til at ændre nu. Vi fik lavet et godt arrangemen­t, og det er det, der gerne skulle stå tilbage.

– Selvfølgel­ig er det ikke optimalt, at formanden ikke har en frisk test, men i det mindste VAR han blevet testet. De andre VILLE jo bare ikke testes, siger Andersen.

’De andre’ er de syv-otte kontrollan­ter fra Anti Doping Danmark, som efter Jens Andersens mening optrådte som ’idioter’ ved konsekvent at nægte at lade sig coronatest­e før stævnet.

Han var dog tvunget til at lukke dem ind, idet han ellers risikerede en disciplinæ­rsag og karantæne ved at forhindre dopingkont­rol ved stævnet.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? DCU- formanden, Henrik Jess Jensen, kom ind til DM i Mountainbi­ke Marathon i Viborg 6. september, selv om han ikke opfyldte adgangskra­vet.
FOTO: ERNST VAN NORDE DCU- formanden, Henrik Jess Jensen, kom ind til DM i Mountainbi­ke Marathon i Viborg 6. september, selv om han ikke opfyldte adgangskra­vet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark