Ekstra Bladet

WATTSUP I fars lange skygge

-

helbredsti­lMENS FARMANDS stand fortsat ikke er offentlig kendt, og fremtiden synes usikker, er der lige nu fuld fokus på sønnen Mick Schumacher, som spås Formel 1- debut i 2021.

Jeg kan sagtens få øje på, at det har mange fordele at være søn af den vel nok største Formel 1- helt gennem tiderne ( jeg tror nemlig, at Michael Schumacher har flere racingfans end Lewis Hamilton).

Men jeg kan også få øje på det pres, som må hvile på Schumacher Jr. s skuldre – han vil altid blive målt op imod, hvad far engang præsterede, og det kan ikke være rart.

Ferrari er temmelig opsatte på, at unge Schumacher en dag skal trække i den røde kørerdragt og stå øverst på podiet

VÆLGE, havde jeg SKULLE JEG dog altid foretrukke­t løsningen, at fars navn og penge kunne få mig hele vejen til Formel 1, end jeg ville vælge at være mere talentfuld end Mick, men fattig som en kirkerotte.

Ferrari er temmelig opsatte på, at unge Schumacher en dag skal trække i den røde kørerdragt og stå øverst på podiet, mens kirkeklokk­erne bimler i Maranello, men der er meget lang vej endnu.

Mick Schumacher er i mine øjne en type kører, som det tager lidt tid for at blive rigtig hurtig i, hvad end det er for en type racerbil, han kører.

så jeg ham køI GOKART- DAGENE re i de skrappe serier, og det var ikke på nogen måde prangende. Ligeledes i Formel 3, men også her i F2 har det taget tyskeren en sæson i midterfelt­et, før det gik rigtigt godt.

Knægten har dog imponeret mig i år.

I sæsonens begyndelse var Mick for hård ved sine dæk, men han fik justeret sin kørestil ind, således at gummiet holdt noget længere. Det kendetegne­r for mig en kører, som måske ikke har farmands rå talent, men derimod har arvet meget af den intelligen­s, det kræver at blive hurtig i sin racerbil.

havde heMICHAEL SCHUMACHER le pakken. Pudsigt nok minder Mick Schumacher måske mere om sin fars ærkerival, Damon Hill, som ligeledes ikke var noget exceptione­lt naturtalen­t. Han formåede også at analysere og forbedre sig hele tiden og endte med at vinde VM.

Jeg tror på, at der er mange hos Liberty Media, Netflix og andre kommerciel­le partnere, som slikker sig om munden ved tanken om den pr- værdi den unge tysker besidder.

Han er søn af legenden, og han kommer som et frisk pust til Formel 1, netop som alt tyder på, at landsmande­n Sebastian Vettels karriere er ved at dø ud. Supergodt for Formel 1- interessen i Tyskland.

vil med lidt MICK SCHUMACHER vind i sejlene i fremtidens F1 blive posterboy, men han får det ikke nemt.

Der vil være mange i feltet, som kommer til at lide lidt af den berømte jantelov, hvis der kommer for meget fokus på Mick Schumacher.

Han vil være den, man bare ikke vil tabe en duel til og blive overhalet af.

FIA, det internatio­nale motorsport­sforbund, skal nok også få på puklen, hvis ikke den unge mand straffes for selv den mindste forseelse.

Mit bud er, at vi næste år vil komme til at se Mick Schumacher i en Alfa Romeo ved siden af Kimi Räikkänen, og det giver god mening.

nok vil hade SELV OM ’ ICEMAN’ rollen, burde teamet bede ham om at være lidt coach og mentor for unge Mick.

Jeg vil ikke forvente det helt store rent resultatmæ­ssigt, idet der bliver meget at lære.

Så jeg tror ikke, vi vil komme til at se ham slå finnen i 2021mester­skabet.

Timingen er næsten perfekt. Et læreår under Räikkönens vinger i 2021 og så til 2022 med det nye reglement, hvor det kan være, at Alfa Romeo rammer helt rigtig med designet af den nye bil.

mig, om Mick SPØRGER DU

Schumacher en dag bliver Formel 1- verdensmes­ter i en Ferrari, er svaret:

– Tjooe, tjae, jo sgu!

 ?? FOTO: XAVI BONILLA/ALFA ROMEO RACING ?? Tung arv
Mick Schumacher har kurs mod Formel 1 i 2021 og er favorit til at skulle køre for Alfa Romeo ( alternativ­t Haas).
FOTO: XAVI BONILLA/ALFA ROMEO RACING Tung arv Mick Schumacher har kurs mod Formel 1 i 2021 og er favorit til at skulle køre for Alfa Romeo ( alternativ­t Haas).
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark