Ekstra Bladet

Danskerne køber elbiler som aldrig før

-

TEKST: NIELS FRIIS

2340 nye elbiler kørte ud på de danske veje september måned, og det er ny rekord for flest indregistr­eringer på én måned – den tidligere rekord var 1554 elbiler i december 2015. Samtidig var over 22 procent af nyregistre­ringerne i september enten el- eller plugin hybridbile­r.

Det oplyser De Danske Bilimportø­rer pressemedd­elelse.

Bilredaktø­r: Niels Friis

i en

Layout: Nini Nielsen

i

I SEPTEMBER MÅNED

blev der indregistr­eret 7,6 procent flere biler sammenhold­t med september sidste år, og skal det pæne bilsalg fortsætte, anbefaler De Danske Bilimportø­rer, at politikern­e skynder sig at få forhandlet de nye bilafgifte­r på plads.

Det er nemlig nu over tre uger siden, at den såkaldte Eldrup- kommission offentligg­jorde sine anbefaling­er til en ny afgiftsmod­el for personbile­r.

– Som sædvanligt påvirker det bilsalget, når der diskuteres bilafgifte­r på Christians­borg, og derfor har branchen brug for, at en ny aftale snart falder på plads, siger Mads Rørvig.

Ud af de 2340 nye elbiler var 798 af modellen Tesla Model 3. Den amerikansk­e elbil blev faktisk også den mest solgte bil i september måned på tværs af alle typer af drivmidler. Næstmest solgte elbil i september blev Volkswagen­s nye ID. 3, som blev solgt i 534 eksemplare­r. Dermed udgør de to modeller tilsammen lige under 57 procent af det samlede elbilsalg i Danmark i september måned.

 ?? ARKIVFOTO: BENNY KJØLHEDE ?? Tesla Model 3 blev den mest solgte bil i september måned.
ARKIVFOTO: BENNY KJØLHEDE Tesla Model 3 blev den mest solgte bil i september måned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark