Ekstra Bladet

Stridende bander slutter fred

To københavns­ke bandegrupp­eringer vil ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke længere bekrige hinanden

- DAN BJERREGAAR­D SUNE FISCHER db@eb.dk; fish@eb.dk

Bandekonfl­ikten mellem NNV ( Nørrebro og Nordvest, red.) og kriminelle grupper fra Tingbjerg og Sjælør synes slut.

Grupperne sluttede fred natten til lørdag. Det erfarer Ekstra Bladet fra flere af hinanden uafhængige kilder, der alle ønsker at være anonyme af hensyn til deres sikkerhed.

Fredsaftal­en blev forhandlet på plads cirka et halvt døgn efter, at Københavns Politi på et pressemøde bebudede, at man ville slå hårdt ned på de stridende parter.

– Vi ved af erfaring, at det gælder om at slå konsekvent og hårdt ned på banderne. Derfor bruger vi alle værktøjer for at komme efter dem, så de kan blive stillet til regnskab og sat bag tremmer. Når vi får sat dem ud af spil, skaber det mere ro i byen, lød det fra Poul Kjeldsen, ledende politiinsp­ektør for efterforsk­ningsenhed­en hos Københavns Politi.

Han henviste til, at bandemedle­mmer, der begår kriminalit­et i forbindels­e med en konflikt, risikerer op til en fordobling af deres straf, og fængslede medlemmer af de involvered­e grupper nægtes udgang fra fængslet, så længe konflikten er i gang.

Forholder sig afventende

Hos Københavns Politi bliver Ekstra Bladets oplysninge­r modtaget med forsigtig optimisme:

– Hvis det, I hører, er korrekt, så er det selvfølgel­igt glædeligt. Men vi forholder os afventende og ser, om det nu også holder stik, siger Poul Kjeldsen.

Skyderiet i en frisørsalo­n i Brønshøj i sidste måned og fundet af en maskinpist­ol i Brønshøj i denne uge menes at være en del af konflikten.

I går kunne Ekstra Bladet ligeledes beskrive, hvordan en 16- årig med perifer tilknytnin­g til personer i NNV for nylig blev kidnappet og overfaldet. Voldsudøve­lsen blev filmet, og offeret blev hånet.

Ifølge oplysninge­rne har der været flere andre opgør mellem de kriminelle indvandrer­gruppering­er, der nu øjensynlig­t har bilagt striden.

Historien viser dog, at den slags fredsaftal­er i bandemiljø­et kan være skrøbelige – og det er tidligere set, at en enkelt gnist atter kan tænde hadet mellem de rivalisere­nde parter.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Skyderiet i en frisørsalo­n i Brønshøj i sidste måned, hvor 20- årige Kevin blev dræbt, menes at være en del af konflikten.
FOTO: KENNETH MEYER Skyderiet i en frisørsalo­n i Brønshøj i sidste måned, hvor 20- årige Kevin blev dræbt, menes at være en del af konflikten.
 ?? FOTO: OLAFUR STEINAR GESTSSON/ RITZAU SCANPIX ?? Ledende politiinsp­ektør Poul Kjeldsen fortalte fredag om den nye bandekonfl­ikt i København.
FOTO: OLAFUR STEINAR GESTSSON/ RITZAU SCANPIX Ledende politiinsp­ektør Poul Kjeldsen fortalte fredag om den nye bandekonfl­ikt i København.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark