Ekstra Bladet

BESKIDT MAGTKAMP

ØSTERGAARD OG STAMPE SPREDTE RYGTER: En ubekræftet historie om Martin Lidegaard på et dansegulv blev brugt af Morten Østergaard i den interne radikale magtkamp om lederposte­n

- KRISTIAN B. LARSEN kbl@eb.dk STEEN LARSEN steen@eb.dk JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk BRIAN WEICHARDT bw@eb.dk

Han mente, at der var tale om regulær bagvaskels­e på baggrund af løse rygter

Den radikale kamp om magten var mere beskidt, end det tidligere har været fremme.

Rygtet om Martin Lidegaard – lidt for tæt på på et dansegulv – blev nemlig brugt særdeles aktivt imod ham. Og det var ikke hvem som helst, der spillede det beskidte spil i Den Sorte Diamant.

Den afgående leder, Morten Østergaard, advarede direkte mod at stemme på Martin Lidegaard, fordi der kunne være en sag.

Det oplyser flere kilder i den radikale folketings­gruppe, som var til stede i Den Sorte Diamant onsdag, hvor de radikale valgte Sofie Carsten Nielsen som ny leder.

Stil ikke op

Advarslern­e fra Morten Østergaard på baggrund af et rygte faldt typisk på tomandshån­d i samtaler med de øvrige MF’ere.

Martin Lidegaard blev sågar anbefalet at trække sit kandidatur på grund af rygtet fra den afgående partileder, oplyser kilderne.

Morten Østergaard havde selv tre krænkelses­sager på cv’et, som ingen umiddelbar­t kendte til, da den nye radikale leder skulle findes.

Det stoppede dog ikke Morten Østergaard, som pressede konkrete radikale medlemmer til at stemme på Sofie Carsten Nielsen, oplyser flere kilder, som ikke vil stå frem af frygt for repressali­er.

Zenia Stampe brød ind

Det var det radikale folketings­medlem Zenia Stampe – Sofie Carsten Nielsenstø­tte – som først nævnte en risiko for metoo- sager mod Martin Lidegaard.

Det oplyser flere kilder i den radikale folketings­gruppe, som var til stede i Den Sorte Diamant onsdag. Her valgte de radikale Sofie Carsten Nielsen som ny leder fremfor Martin Lidegaard med stemmerne 12- 4.

Efter en kort pause – men inden afstemning­en – sagde Zenia Stampe pludselig, at der jo kunne være sager på Martin Lidegaard, oplyser kilderne, som ønsker at være anonyme af hensyn til repressali­er.

Jens Rohde tog straks Martin Lidegaard i forsvar.

Han mente, at der var tale om regulær bagvaskels­e på baggrund af løse rygter, oplyser kilderne.

De nye faldt fra

Også Martin Lidegaard hidsede sig op over Zenia Stampes insinuatio­n. Den var uden hold i virkelighe­den, forklarede han.

Indtil metoo- debatten havde de radikale kun talt om kandidater­nes politiske visioner for partiet. Begge kandidater kunne tælle til otte støtter ifølge flere kilder. Det var uafgjort.

Men efter Zenia Stampe og Morten Østergaard­s metoo- angreb på Martin Lidegaard faldt en række nye folketings­medlemmer fra, og resultatet endte med 12- 4 i Sofie Carstens favør.

Erkender

Kun Marianne Jelved, Jens Rohde og Lotte Rod stemte på Martin Lidegaard udover ham selv.

Sofie Carsten Nielsen erkender at have talt med andre radikale medlemmer om rygtet. Hun mener dog, at det er på grund af spørgsmål fra medlemmern­e i Den Sorte Diamant.

Delte selv eksempel

– Først havde vi haft en i øvrigt rigtig fin og ordentlig samtale om det ( rygtet, red.), og så er det klart, at i dialogen med andre gruppemedl­emmer er det også nogle af de spørgsmål, de stiller mig. Jeg håber virkelig ikke, at det var det, der afgjorde det, sagde Sofie Carsten Nielsen dagen efter.

Sofie Carsten Nielsen skriver i en sms til Ekstra Bladet, at hun ikke advarede mod at stemme på Martin Lidegaard på baggrund af rygtet.

’ Lidegaard delte selv et eksempel om sig selv i plenum’, skriver hun videre og afviser at kommentere yderligere.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Zenia Stampe, Martin Lidegaard og Morten Østergaard.

Læs også lederen på bagsiden

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX ?? Intrigant
Den afgående radikale leder, Morten Østergaard, advarede direkte mod at stemme på Martin Lidegaard.
FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX Intrigant Den afgående radikale leder, Morten Østergaard, advarede direkte mod at stemme på Martin Lidegaard.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Der blev spredt rygter om Martin Lidegaard på gruppemøde­t i Den Sorte Diamant.
FOTO: JENS DRESLING Der blev spredt rygter om Martin Lidegaard på gruppemøde­t i Den Sorte Diamant.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Inden afstemning­en meddelte Zenia Stampe pludselig, at der jo kunne være sager på Martin Lidegaard.
FOTO: JENS DRESLING Inden afstemning­en meddelte Zenia Stampe pludselig, at der jo kunne være sager på Martin Lidegaard.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Jens Rohde blev rasende over bagvaskels­en af Lidegaard.
FOTO: JENS DRESLING Jens Rohde blev rasende over bagvaskels­en af Lidegaard.
 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX ?? Sofie Carsten Nielsen erkender at have talt med andre radikale medlemmer om rygtet. Her ses hun, med Lotte Rod, der fik lavinen til at rulle.
FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX Sofie Carsten Nielsen erkender at have talt med andre radikale medlemmer om rygtet. Her ses hun, med Lotte Rod, der fik lavinen til at rulle.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark