Ekstra Bladet

Udsatte tre kvinder for uønsket kontakt i festligt lag

- Jeg kan ikke forklare mine fejltrin

Morten Østergaard­s hænder har ikke kun været lagt på Lotte Rods lår.

På Facebook har Morten Østergaard erkendt, at han også har udsat tre kvinder for ’ uønsket seksuel kontakt’ i det, den detroniser­ede radikale leder selv omtaler som ’ festligt lag’.

’ Jeg troede naivt, at det ikke var nødvendigt at gå bodsgang offentligt for dem. At jeg faktisk kunne trække mig selv ud og undgå total udstilling. Men det går ikke. Og det vil faktisk heller ikke være fair overfor dem, som undrer sig,’ skriver han og fortsætter:

’Jeg er for flere år siden i fortroligh­ed af ansatte chefer blevet gjort opmærksom på tre kvinder, som har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra min side i festligt lag. Og som har ønsket, at jeg skulle vide det. Den fortroligh­ed er blevet respektere­t, og ingen andre politiske kolleger vidste besked.’

Undskylder først nu

Der står ikke nærmere om, hvad sagerne går ud på, eller om der var tale om ansatte i partiet.

’ Jeg kan ikke forklare for mig selv eller andre, hvordan det kunne komme dertil. Jeg har fejlet på så mange planer,’ skriver Morten Østergaard, der også erkender, at han ikke tidligere har undskyldt over for kvinderne.

’ Jeg undskylder til de pågældende, hvilket jeg aldrig har haft lejlighed til. Jeg beder om, at man respektere­r deres ret til privatliv og fortroligh­ed. Jeg undskylder overfor mine kolleger og mit parti,’ skriver Østergaard.

’ Jeg kan ikke forklare mine fejltrin. Jeg må i stedet lære at leve med dem og konsekvens­erne af dem. Som lige nu virker monumental­t’, skriver Morten Østergaard.

Den nye partileder, Sofie Carsten Nielsen, har reageret på historien ved at sige, at hun er ked af det og vred, og hun har understreg­et, at hun intet har kendt til sagerne, før Østergaard gik til bekendelse på Facebook.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark