Ekstra Bladet

SEXUHYRE GENNEM FIRE ÅRTIER

SPØGELSESM­ANDEN: En 51- årig svensker med en lang række voldtægtsd­omme bag sig tilbage er nu igen tiltalt for at have kidnappet og voldtaget en kvinde

- TORSTEN RUUS Kvinde blev jagtet igennem en skov om natten og derefter låst inde i mandens Saab ruus@ eb.dk

’ Spökmannen.’

Det var en nu 51- årig svensk- græsk serievoldt­ægtsmands øgenavn, da han som helt ung overfaldt og forulemped­e kvinder i boligkvart­ererne Spånga og Tensta i udkanten af Stockholm.

Spøgelsets rigtige navn er Jordanis Kouroutsid­is, og han har nu i fire årtier forulempet kvinder, uden at det svenske retssamfun­d har været i stand til at stoppe den voldelige og seksuelt afsporede mand.

Mandens kriminelle gerninger trækker destruktiv­e spor helt tilbage til 1987, og nu er han ifølge det svenske medie Expressen igen tiltalt i en brutal voldtægtss­ag.

Voldtægt som 18- årig

Jordanis Kouroutsid­is var tidligt ude. Som 18- årig blev han spærret inde på en forbedring­s- anstalt efter året før at have begået fire voldtægter og seksuelle overgreb mod kvinder i Stockholm. Det kastede fire års fængsel af sig.

Igen i 1992 blev han idømt i alt tre et halvt års fængsel for en brutal voldtægt af en 31- årig skolelærer i en situation, hvor han bar maske og truede med kniv, og for et voldtægtsf­orsøg. Det skete, mens han var på udgang.

Men dommene, hvoraf kun en lille del blev afsonet, før han forlod Sverige i

Konfrontat­ionsbilled­et af den 18- årige Jordanis Kouroutsid­is ( med nummer 5), som hjalp politiet med at fælde den unge voldtægtsm­and.

POLITIFOTO/ RITZAU SCANPIX

en årrække, præventiv Tværtimod.

Det svenske medie Expressen afslører nu, at Kouroutsid­is er tiltalt i en helt ny sag om frihedsber­øvelse og voldtægt, som senere i oktober skal køre i Tingsrätte­n i Göteborg.

havde ingen virkning.

Diagnose som sadist

Men ikke nok med det. Manden er af en psykolog blevet karakteris­eret som seksuelt sadistisk, asocial

og uempatisk, og var også under kraftig mistanke i sager om trusler og et seksuelt overgreb i 2015. To år senere var den gal igen.

Her måtte den arbejdsløs­e sælger inkassere en dom på fire et halvt års fængsel for at have udsat to prostituer­ede kvinder for kidnapning, voldtægt og røveri i Varberg.

Den ene kvinde blev jagtet igennem en skov om natten og derefter låst inde i mandens Saab, hvor han

voldtog hende. Hun forklarede politiet, at hun aldrig havde været så bange i sit liv.

Slettede domme

Overfor Expressens journalist erkender Shahrzad Rahimi, anklager i den aktuelle voldtægtss­ag, at hun ikke kender til dommene mod den tiltalte mand i hans ungdom.

De blev slettet i 2003 og figurerer ikke længere i politiets og anklagemyn­dighe

dens materiale om nis Kouroutsid­is.

– Det vil jeg virkelig kigge på, siger anklageren, der overfor Expressen betegner oplysninge­rne om den tiltalte mands fortid som ’ alvorlige’.

De gentagne seksuelle forbrydels­er igennem en årrække bør efter Shahrzad Rahimis mening påvirke strafudmål­ingen, hvis Jordanis Kouroutsid­is kendes skyldig.

Jorda

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark