Ekstra Bladet

Hjalte: Kan stadig mærke Ståles aura

-

De fleste FCK’ere forbinder Hjalte Bo Nørregaard med den gyldne scoring mod Brøndby i 2003.

Men nu skal de vænne sig til at se ham i det cheftræner­sæde, der i så mange år har tilhørt Ståle Solbakken.

En tanke, som de færreste uden for bestyrelse­slokalet i Parken Sport & Entertainm­ent formentlig har overvejet.

Selv har Nørregaard kendt planerne i mindre end en uge.

Enorm respekt

– Den havde man ikke lige set komme. Det er triste omstændigh­eder, og man kan stadig mærke Ståles aura herinde. Men når klubben spørger, om man vil hjælpe, så siger man selvfølgel­ig ja, siger den nu forhenvære­nde U19- træner, som har enorm respekt for sin forgænger.

– Det, Ståle har præsteret med at bygge klubben op, er fantastisk. Jeg tror aldrig, der kommer en træner, der får den samme betydning for FC København, lyder det fra Hjalte Bo Nørregaard, der ikke vil gennemføre taktiske revolution­er.

– Først og fremmest handler det om at give tro og gejst efter en hård periode. Vi skal vise dem tillid, for det er stadig dygtige fodboldspi­llere. De har været chokerede, og der har været mange forskellig­e følelser.

– Vi er nødt til at se fremad, og vi er de eneste, der kan gøre en forskel. Og det kan vi kun, hvis vi alle sammen køber ind på det og tør række ud efter det.

Et forbillede

Hjalte Bo Nørregaard indrømmer gerne, at Solbakken er ’ et klart forbillede’, der har formet hans egen trænerfilo­sofi.

– Et stærkt defensivt udtryk. Samtidig vil jeg gerne dominere med bolden. Det er det, jeg håber at se, siger trænervika­ren.

pf

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Det nye makkerpar
– Jeg kan se, at jeg kan bringe noget i forhold til at hjælpe klubben videre. Så har jeg også et ansvar, fortæller William Kvist.
FOTO: JONAS OLUFSON Det nye makkerpar – Jeg kan se, at jeg kan bringe noget i forhold til at hjælpe klubben videre. Så har jeg også et ansvar, fortæller William Kvist.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? – Når man har været i fodboldver­denen i mange år, så ved man, at tingene kan gå hurtigt, fortæller Nicolai Boilesen ( th).
FOTO: JONAS OLUFSON – Når man har været i fodboldver­denen i mange år, så ved man, at tingene kan gå hurtigt, fortæller Nicolai Boilesen ( th).
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Hjalte Nørgaard træner FCK for første gang efter Ståle Solbakkens fyring.
FOTO: JONAS OLUFSON Hjalte Nørgaard træner FCK for første gang efter Ståle Solbakkens fyring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark