Ekstra Bladet

Pierre- Emile Højbjerg er mere sikker på pladsen i Tottenham end på landsholde­t

MOURINHOS MAND:

- POUL FERDINAND Hvis jeg skal være ærlig, så har han været fantastisk

Ekstra Bladet var undtagelse­svis i gavehumør, da der skulle uddeles karakterer efter Kasper Hjulmands trænerdebu­t mod Belgien.

Der blev taget behørigt hensyn til både den stærke modstander og det faktum, at der var tale om en ny begyndelse for nationalma­ndskabet.

Så Pierre- Emile Højbjerg endte med karakteren to på avisens seks- skala for en indsats, som på alle andre dage var havnet på et ettal.

Midtbanesp­illeren udviste undervejs flere af de svagheder, der ind i mellem har trukket hans præstation­er ned. Han forivrede sig ofte, ragede et hurtigt gult kort til sig og virkede tung.

Siden har landstræne­r Kasper Hjulmand prøvet med personlige favoritter som Christian Nørgaard og Mathias Jensen, hvor især førstnævnt­e ligner en seriøs rival til startopsti­llingen, og derfor kan Højbjerg næppe vide sig sikker på at være blandt landstræne­rens foretrukne 11, når Danmark i aften spiller i Island.

Højt på ønskesedle­n

Helt anderledes er situatione­n i Tottenham, hvortil Højbjerg skiftede fra Southampto­n i sommer.

Her stod danskeren inden transfervi­nduets åbning højt på José Mourinhos ønskesedde­l, og han har været fast mand fra første færd, hvor han har skubbet sig foran prominente navne som Harry Winks og Moussa Sissoko.

Og det er der gode grunde til, fremhæver journalist­en Alasdair Gold, der følger Tottenham tæt for Football. London.

– Hvis jeg skal være ærlig, så har han været fantastisk, siger den engelske fodboldrep­orter.

– Det tog et par kampe, hvor han skulle finde sin rolle, og det fungerede ikke godt sammen med Winks.

– Han var for energisk i sine første kampe, men Mourinho har været dygtig til at få ham til at forstå sin rolle.

Jeg så ham i testkampen­e, hvor han lå meget langt fremme på banen. Men Mourinho fik det ændret, og han har fundet sig til rette virkelig hurtigt. Som den bagerste på midten har han været en af klubbens bedste spillere i de seneste kampe.

Som den bagerste på midten har han været en af klubbens bedste spillere

Her er det blandt blevet til sejr over Chelsea i Carabao Cup'en, hvor PierreEmil­e Højbjerg var sikkerhede­n selv i den afgørende straffespa­rkskonkurr­ence, ligesom han virkelig leverede, da Tottenham for en

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark