Ekstra Bladet

Trænerens kæledægge

- Pf@ eb.dk Samtidig passer han virkelig godt til Mourinhos tilgang

uge siden knuste selveste Manchester United 6- 1 på Old Trafford.

I Manchester var der endda plads til lidt offensive lækkerier, da danskeren med en smart førstegang­safleverin­g bagom Unitedfors­varet spillede Serge Aurier fri, så ivorianere­n kunne score til 5- 1.

En lækkerbisk­en, der ikke er gået ubemærket hen.

– Den aflevering var fantastisk, konstatere­r Alasdair Gold, som bemærker, at Pierre- Emile Højbjerg allerede har gjort tvivlere som den tidligere Tottenham- angriber Darren Bent og flere danske iagttagere til skamme.

Rammer i plet

De stillede efter sommerskif­tet spørgsmål ved, om danskeren overhovede­t havde kvaliteter­ne til topklubben fra Nordlondon.

– Han er god nok. Ingen tvivl om det. Det så man jo allerede i Southampto­n, siger Alasdair Gold.

Tallene fra de seneste kampe taler også deres tydelige sprog.

I sidste sæson havde han flest bolderobri­nger af alle i Premier League, mens han i denne sæson topper listen over flest vellykkede aflevering­er.

Senest leverede han præcis 100 af slagsen mod Manchester United, og hvis José Mourinho kan pille de sidste unoder ud af Højbjergs spil, kan det kun blive en gevinst for Kasper Hjulmand og det danske landshold.

Nations League: IslandDanm­ark kl. 20.45 på Kanal 5

Tottenhams manager Jose Mourinho er vild med sit danske indkøb.

Der er ingen tvivl om, at der allerede står et par fede plusser udfor Pierre- Emile Højbjergs navn i José Mourinhos notesbog.

I sommerpaus­en var portugiser­en på udkig efter spillertyp­er med lederpoten­tiale, der kunne løfte Tottenham ud af den nedtur, som ramte holdet efter nederlaget til Liverpool i forrige sæsons Champions League- finale.

Her stod danskeren fra første færd meget højt på indkøbslis­ten, og han har bestemt ikke skuffet sin nye chef med sin kollektive indstillin­g til spillet.

– Jeg elsker at være den bedste holdspille­r, jeg kan være. Og jeg kan lide at gøre andre bedre. At gøre holdet bedre, lød det ved ankomsten til Tottenham.

Fylder meget på banen

Nu er Højbjerg i gang med at lære balancen mellem at tage det fulde ansvar og samtidig holde sig til sin egen rolle på banen.

Og ansvaret kan han slet ikke lægge fra sig.

– Når der ikke er nogle tilskuere på stadion, som det er i øjeblikket på grund af corona, kan man virkelig høre, hvor meget han taler under kampene. Han fylder meget, og de andre spillere lytter.

– Det er lidt sjovt, at han i den grad har taget Mourinhos stil til sig. Træneren siger altid ’ bravo’, når han uddeler ros, og det er Højbjerg også begyndt at sige, konstatere­r Alasdair Gold, der forventer en stor fremtid i Tottenham for PierreEmil­e Højbjerg, hvis han fortsætter tendensen fra sin flotte start.

– Det har været en fordel for ham, at Tottenham har manglet en type som ham siden Victor Wanyama. Samtidig passer han virkelig godt til Mourinhos tilgang, hvor alt handler om kollektive­t.

– Den tilgang har præget hele Tottenhams indkøbspol­itik i sommer, og lige nu stråler Højbjerg klarest af nyindkøben­e. Jeg ville ikke være overrasket, hvis han kommer til at bære anførerbin­det i løbet af sæsonen, lyder det positive skudsmål fra Alasdair Gold.

 ?? FOTO: ALEX LIVESEY/ RITZAU SCANPIX ?? Arbejdshes­t
Pierre- Emile Højbjerg er kommet stærkt fra start hos Spurs.
FOTO: ALEX LIVESEY/ RITZAU SCANPIX Arbejdshes­t Pierre- Emile Højbjerg er kommet stærkt fra start hos Spurs.
 ?? FOTO: NEIL HALL/ RITZAU SCANPIX ??
FOTO: NEIL HALL/ RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark