Ekstra Bladet

Jeg skylder ham alt

- SIGNE SØGAARD FOTO: PRIVATFOTO flash@ eb.dk siso@ eb.dk

59- årige Mike Tramp er trist, efter at guitar- ikonet Eddie Van Halen tidligere på ugen døde efter længere tids kræftsygdo­m, 65 år gammel.

Da den danske sanger og sangskrive­r Mike Tramp som ung boede i Madrid, mødte han Eddie Van Halen for første gang, da Van Halen skulle på pressetur til Spanien.

– Jeg var på samme pladeselsk­ab som Van Halen, og jeg havde spurgt pladeselsk­abet om – siden jeg var kæmpefan – jeg kunne møde bandet. De vendte den om og sagde: ’ Ved du hvad, vi sender dig i lufthavnen og henter bandet,’ fortæller Mike Tramp.

– Så jeg stod i lufthavnen med fire limousiner og modtog mine helte i det her kæmpe amerikansk­e rockband, fortsætter han.

Dengang kunne den unge Mike Tramp ikke styre sin begejstrin­g over at møde sit store idol.

– På vej hjem fra lufthavnen til hotellet røg jeg i hans limousine. Jeg startede med at stille ham 45

Fra venstre: Eddie Van Halen, Mike Tramp, Alex Van Halen, Michael Anthony og David Lee Roth i Madrid lufthavn.

Ansvarshav­ende chefredakt­ør

Poul Madsen

Redaktør

Peter Sloth

Redaktion

Lisbeth Hvidt

Lars Bach

Layout

Kim Ryzz, Hanne Hjelme og Susanne Finderup

Udgiver

□kstra Bladet Rådhusplad­sen 37, 1785 København V E- mail spørgsmål om guitarer og forstærker­e. Jeg tror bare, at da de ankom til hotellet, så tænkte han: ’ Hvad fanden skete der?’, fortæller Tramp om sit første møde med Eddie Van Halen.

Ind i Van Halen- familien

– Det endte med at blive tre fantastisk­e dage, for det var det totalt modsatte af, når de var i USA og blev omringet af presse og fans. Det var ganske stille og roligt. Så jeg fik tre dage, hvor jeg virkelig blev inviteret ind i Van Halen- familien.

Året efter mødet i Madrid rejste Tramp til USA for at forfølge sin karriere som musiker. Da Mike Tramp igen mødte Eddie Van Halen, fortalte han ham, at de før havde mødtes i Madrid.

– Jeg fortæller ham historien, om at jeg var ham knægten i Spanien, og så siger han: ’ Holy shit! I remember that,’ fortæller Tramp.

Siden har han mødt Eddie Van Halen flere gange i løbet af sin karriere.

– Så er man bare en del af en cirkel. Og det er en cirkel, der fortsætter gennem karrieren, hvor man løber ind i hinanden mange gange, fortæller Mike Tramp.

– Når man mødte Eddie Van Halen, var han bare meget sød. Han var en, som kiggede dig i øjnene og ikke prøvede at stå og fortælle løgnehisto­rier eller sige, han ikke havde tid, siger Mike Tramp, der har meget at takke Eddie Van Halen for.

– Uden Van Halen havde mit band White Lion aldrig eksisteret. Jeg skylder dem alt, siger han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark