Ekstra Bladet

Vi mangler en helt i fodbold!

En forkæmper for homoseksue­lles ret til at være i fodboldver­denen

-

For en måneds tid siden benyttede tv- vært Sofie Linde sin scenetid i Zulu Comedy Galla til at sætte fokus på # metoo- bevægelsen.

I sidste uge var det den danske landsholdl­egende Lars Høgh, der anvendte sin taletid på scenen, før han uddelte ’Sportspris­en’ ved den store fest for kærlighed og mangfoldig­hed, Danish Rainbow Awards.

Lars Høgh talte om sine homoseksue­lle venner, som han holder meget af, og satte fokus på det skræmmende faktum, at han i sine 40 år i fodbold aldrig har mødt en eneste homoseksue­l mand.

Der er kæmpe forskel på mande- og kvindespor­ten, for både i kvindefodb­old og - håndbold er mange populære atleter åbenlyst homoseksue­lle, og homofobi er slet ikke et tema.

Det er det til gengæld fodbold. i herre

Jeg er ikke bekendt med, at der findes en eneste officiel mandlig homoseksue­l aktiv fodboldspi­ller på eliteplan i Europa.

Flere danske fodboldspi­llere, som bl. a. Mathias ’ Zanka’ Jørgensen og Viktor Fischer, har bidraget i kampen mod homofobi i den ekskludere­nde fodboldkul­tur, hvor ’ homo’ og ’ bøsse’ er flittig brugte skældsord.

Fodboldver­denen har de seneste år forsøgt, at ændre tonen om homofobi i dansk fodbold.

I 2009 modtog målmanden Arek Onyszko en fyreseddel fra FC Midtjyllan­d, efter han i sin bog ’Fucking polak’ udtalte, at han hader bøsser.

I Superligae­n har der været flere kampagner mod homofobi, markeret med blandt andet regnbuefar­vede hjørneflag og anførerbin­d.

Superliga-klubberne Brøndby og OB blev sidste år dømt til at betale bøder for deres fans’ homofobisk­e sange, og sidste weekend fik André Riel fra Lyngby direkte rødt kort, angiveligt fordi han kom med homofobisk­e tilråb til en modstander.

Det er nødvendigt!

En anonym homoseksue­l Premier League- spiller har i et åbent brev indrømmet, at han er bange for at springe ud.

Vi mangler en helt!

Vi mangler den homoseksue­lle profession­elle fodboldspi­ller, der har modet til at stå frem midt i sin aktive karriere.

En foregangsm­and, der tør bane vejen. En forkæmper for homoseksue­lles ret til at være i fodboldver­denen.

En helt, for størst!

Både i kvindefodb­old og - håndbold er mange populære atleter åbenlyst homoseksue­lle, og homofobi er slet ikke et tema

hvem sagen er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark