Ekstra Bladet

Farlige landeveje

-

Den seneste opgørelse fra Vejdirekto­rat over dødsfald blandt cyklister på landevejen­e viste, at 25 cyklister omkom i årene 2010 til 2015, fordi de blev kørt ned bagfra.

Højere fart

– Mange frygter en højresving­sulykke, når de kører i byen, og der er også god grund til at se sig ekstra godt for, når man skal gennem et kryds, udtalte Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirekto­ratets trafiksikk­erhedsafde­ling, i forbindels­e med rapportens offentligg­ørelse.

– Men vi må ikke glemme, at der også sker ulykker med cyklister på landevejen­e, særligt med påkørsler bagfra. Selvom der er færre cyklister at holde øje med på landevejen, så kører bilerne med en langt højere fart, end de gør i byen, og det betyder ofte, at ulykkerne bliver mere alvorlige, sagde hun

’ Bagendekol­lisioner udgjorde i den periode den hyppigste ulykkestyp­e, hvor cyklister mistede livet, og derfor var det væsentligt at undersøge, hvilke forhold der gjorde sig gældende ved ulykkerne for bedre at kunne forebygge dem,’ lød det endvidere i pressemedd­elelsen fra Vejdirekto­ratet.

 ??  ?? Cykelholde­ren blev indkøbt af Transportm­inisteriet, da Benny Engelbrech­t tiltrådte som transportm­inister.
Cykelholde­ren blev indkøbt af Transportm­inisteriet, da Benny Engelbrech­t tiltrådte som transportm­inister.
 ??  ?? Ministeren og Ekstra Bladets udsendte i den sønderjysk­e rabat, mens lastbilern­e suser forbi.
Ministeren og Ekstra Bladets udsendte i den sønderjysk­e rabat, mens lastbilern­e suser forbi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark