Ekstra Bladet

Intern splid i KD

- HELLE FUUSAGER hf@ eb.dk

’ Der er totalt lukkethed og manglende lydhørhed for dialog.’

Sådan lyder kritikken fra Anne Grønlund om Kristendem­okraternes formand, Isabella Arendt.

Anne Grønlund og Gert Broxgaard – der begge er tidligere folketings­kandidater – vil derfor udfordre Arendt på formandspo­sten.

– De er ude med ubegrundet kritik, og jeg undrer mig over, at de er trætte af manglende dialog, når de ikke selv har kontaktet ledelsen med spørgsmål, kritik eller lignende, siger Isabella Arendt.

Anne Grønlund understreg­er over for Ekstra Bladet, at hun og andre har kontaktet og haft korrespond­ance med blandt andre formanden, partiets landskonto­r og kredsforma­nden.

Stillede op

De utilfredse medlemmer påstår yderligere, at de mangler informatio­ner om, hvordan man deltager i landsmødet som delegeret, og hvordan man stiller op til hovedbesty­relsen.

Derfor vil de – med opbakning fra et tredje medlem – erklære partiets landsmøde denne weekend for ugyldigt.

– De tre medlemmer har fået en invitation i februar, og lige siden har de modtaget en ugentlig nyhedsmail med informatio­ner, siger formand Isabella Arendt.

– Hvis der ikke er hold i kritikken, hvad går det her så ud på?

– Godt spørgsmål. Jeg skal ikke spekulere i deres bevæggrund­e, men faktum er, at Anne Grønlund stillede op til hovedbesty­relsen sidste år uden at blive valgt ind. Så hendes argument om, at hun ikke ved, hvordan hun gør, holder ikke, siger hun.

Isabella Arendt påpeger desuden, at de informatio­ner, der efterspørg­es, er tilgængeli­ge.

– De står i vores vedtægter og organisati­onsplan. Sådan har det været i 50 år, reglerne er alment kendte, og er man i tvivl, kan man altid henvende sig.

Ekstra Bladet har spurgt Anne Grønlund, hvorfor hun ikke kender reglerne, når hun nu stillede op til hovedbesty­relsen sidste år.

– Der stillede jeg op via landskonto­ret, lyder forklaring­en.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Utilfredse medlemmer kritiserer Isabella Arendt, der er formand i Kristendem­okraterne.
FOTO: FINN FRANDSEN Utilfredse medlemmer kritiserer Isabella Arendt, der er formand i Kristendem­okraterne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark