Ekstra Bladet

TROR PÅ

Øverst på Bjarne Riis’ liste over favoritter til at vinde Giroen

-

GIOVINAZZO ( Ekstra Bladet): Det er godt 24 år siden, at Bjarne Riis lod sig hylde i Paris som vinder af Tour de France.

Hverken før eller siden den julidag i 1996 har en dansker vundet en Grand Tour.

Men i år kan Jakob Fuglsang blive den næste i rækken. Det forudser Riis, der som holdmanage­r for NTT Pro Cycling selv er til stede ved dette års Giro d’Italia.

– Ja, det tror jeg faktisk. Men det skal jo også kunne flaske sig.

– Jeg tror, at Fuglsang har den form, der skal til. Lad os se, når de store bjerge kommer, siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

Giver og tager

Den erfarne holdmanage­r ved om nogen, at et tre ugers etapeløb har det med at give og tage. Riis har selv prøvet at vinde som outsider og lide nederlag som favorit.

Men indtil videre peger pilen i en fornuftig retning for Fuglsang, lyder dommen.

Også selv om vinden blæste danskeren kraftigt tilbage i klassement­et, da Giroen lagde fra land med enkeltstar­ten i Palermo.

– Han var uheldig den første dag, men det var der så mange, som var.

– Ellers synes jeg, at Jakob ser stærk ud. Han er absolut en af mine favoritter, hvis ikke topfavorit­ten, siger Riis.

Vejen er lettere

Både Geraint Thomas ( Inoes Grenadiers) og Simon Yates ( Michelton- Scott) har forladt løbet som følge af uheldige omstændigh­eder, og de to forhåndsfa­voritters fravær gør selvsagt Fuglsangs vej til triumf mindre vanskelig.

Men Astana- kaptajnen har også selv måtte sige farvel til to af sine egne støtter i skikkelse af Miguel Angel López og Aleksandr Vlasov.

– Det er selvfølgel­ig en bet.

– Hvis de havde været her, havde Astana haft klart det stærkeste hold. Men sådan er omstændigh­ederne.

– Vi har også haft uheld på vores hold, siger Riis.

Jakob Fuglsang er aktuelt placeret på en 6. plads i det samlede klassement, hvor han har et hul på et minut og et sekund op til den førende João Almeida ( DeceunincQ­uick- Step).

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark