Ekstra Bladet

Riis drømmer stort

-

GIOVINAZZO ( Ekstra Bladet): Han fylder 38 år i næste måned, men Domenico Pozzovivo ( NTT Pro Cycling) synes stadig at være i sin bedste alder.

Den italienske klatrer har mejslet sig fast i toppen af klassement­et, selv om han – akkurat som Fuglsang – var uheldig med vinden under enkeltstar­ten på første etape. Siden har Pozzovivo startet sin opstigning i den samlede stilling, og nu drømmer NTTmanager Bjarne Riis stort på sin kaptajns vegne.

– Jeg synes, det ser godt ud. Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at han nok skal kunne køre med de bedste i bjergene. Og jeg tror det er realistisk, at han kan køre med op omkring podiet i top fem, siger Riis til Ekstra Bladet.

– Min største frygt er styrt og uheld. Kan vi blive forskånet for det, tror jeg, at vi har en god chance for at køre et godt resultat her, fortæller han.

Uheld i Touren

Egentlig var det planen, at den lette italiener skulle have toppet under Tour de France. Men her var det netop uheld, der kostede muligheden for at forfølge et stort resultat.

Pozzovivo ramte en tilskuer og hamrede i asfalten på første etape. Skaderne var så voldsomme, at han få dage efter måtte udgå. Nu har han så effektuere­t et foreløbig fornemt comeback. Kort efter hans Tour- exit var en ny strategi lagt, fortæller Riis.

– Det første, han sagde, var, at han måske bare skulle forberede sig på Giroen.

– Han røg på træningsle­jr med det samme. Det viser kæmpe dedikation fra han side, og så er det fedt, at han er i så god form nu, siger Riis.

Pozzovivo ligger på 4. pladsen i det samlede klassement. Han er 53 sekunder fra førertrøje­n og har otte sekunder i banken i forhold til Fuglsang på 6. pladsen.

 ?? FOTO: LUCA BETTINI/AFP/ RITZAU SCANPIX FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Ser stærk ud
– Jeg tror, at Jakob Fuglsang har den form, der skal til, fortæller Bjarne Riis.
FOTO: LUCA BETTINI/AFP/ RITZAU SCANPIX FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ser stærk ud – Jeg tror, at Jakob Fuglsang har den form, der skal til, fortæller Bjarne Riis.
 ??  ?? – Jeg synes, det ser godt ud, siger Bjarne Riis om sin kaptajn Domenico Pozzovivo.
– Jeg synes, det ser godt ud, siger Bjarne Riis om sin kaptajn Domenico Pozzovivo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark