Ekstra Bladet

Strategien kostede point

-

Med en niendeplad­s til Romain Grosjean i et hektisk og underholde­nde grandprix på Nürburgrin­g leverede franskmand­en årets hidtil bedste resultat for Haas.

Kevin Magnussen var lidt ærgerlig over, at det ikke var ham, som udnyttede det kaotiske race, hvor der opstod mange problemer for rivalerne i det kolde vejr.

To pitstop

Skade på forvingen fra allerførst­e omgang fik betydning, men altafgøren­de blev dækvalget til første stint, hvor danskeren startede på soft som flertallet.

Det tvang ham til to pitstop, mens Grosjean var på hårdere dæk fra start kunne nøjes med et.

– Det var et af den slags løb, hvor der var muligheder, men jeg missede dem, sagde Magnussen efterfølge­nde.

Ros til Grosjean

og

– Jeg fik skade på forvingen på første omgang. Det var vigtigt for mig at få det bløde dæk til at holde længe, så jeg kunne forsøge en et- stopper, men det var ikke muligt, og vi sad fast på en to- stopper, som i sidste ende kostede os point.

– Vi var på den forkerte strategi, men kunne ikke vide det. Vi valgte, hvad vi troede, der ville give mig den bedste chance. Løbet kom ikke rigtig til mig.

I stedet løb med hæderen.

– Altså man er frustreret, fordi du ser, at hans strategi virkede i den samme bil, men fair play til Romain. Han gjorde det fantastisk. Og så er jeg glad på teamets vegne, som fortjente nogle point. Men jeg ville da gerne have, at det var mig, som leverede dem, og der var en mulighed i dag, siger Magnussen.

Lewis Hamilton vandt sit 91. grandprix og tangerer dermed Michael Schumacher­s rekord.

Max Verstappen blev toer, mens Daniel Ricciardo rundede podiet af. Det er Renault bedste placering siden april 2011. kollegaen hut

 ?? FOTO: JOE PORTLOCK/GETTY/ FIA CONTENT POOL ?? På vej frem
Nikita Mazepin ligger på sjetteplad­sen i F2- mesterskab­et a point med nummer fem, hvilket er nok til at udløse en superlicen­s.
FOTO: JOE PORTLOCK/GETTY/ FIA CONTENT POOL På vej frem Nikita Mazepin ligger på sjetteplad­sen i F2- mesterskab­et a point med nummer fem, hvilket er nok til at udløse en superlicen­s.
 ?? FOTO: ANDY HONE/ LAT IMAGES ?? Kevin Magnussen var glad på teamets vegne, men ærgrede sig over, at det ikke var ham, som scorede point for Haas.
FOTO: ANDY HONE/ LAT IMAGES Kevin Magnussen var glad på teamets vegne, men ærgrede sig over, at det ikke var ham, som scorede point for Haas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark