Ekstra Bladet

Mads Glen Wehlast

- Mgw@ eb.dk

Det var ikke kun de svigtende sportslige resultater, der var årsagen til, at FC Københavns bestyrelse­sformand Bo Rygaard lørdag valgte at fyre Ståle Solbakken efter et katastrofa­lt 2020, hvor FC København kun har hentet 1,30 point i snit og aktuelt er det niendebeds­te mandskab i Superligae­n ud fra helårsstil­lingen.

Nordmanden havde, ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, til sidst fuldstændi­g tabt omklædning­srummet, hvilket i høj grad også var en medvirkend­e konsekvens, der fik Parkens bestyrelse til at trække fyringskor­tet.

Det ramte spillertru­ppen hårdt, når Ståle Solbakken hængte sine spillere offentligt til tørre

Læg dertil og nok så væsentligt: Kulturen sejlede fuldstændi­g i spillertru­ppen. Den var ikke FCK værdig. Der var dannet tre kliker: De spanske spillere, de to spillere fra balkan og så de skandinavi­ske spillere.

Spansk enklave

Den spanske enklave – Guillermo Varela, Pep Biel, Bryan Oviedo og Michael Santos – var en gruppe, der var meget styret af sidstnævnt­e. Groft sagt fik han lov at opføre sig, som han havde lyst til.

Tilbage står, at de har været svære at integrere i den nordisk prægede spillertru­p.

Samtidig har bestyrelse­n ikke været glade for, at nordmanden ikke i tide fik skilt sig af med Bryan Oviedo og Guillermo Varela.

Det var og er en uharmonisk trup, der slet ikke var forenet i omklædning­srummet. Motivation­en til at stå sammen i både medog modgang, var ikke længere omdrejning­spunktet i spillertru­ppen.

Derfor måtte det slutte nu, fordi situatione­n virkede meget fastlåst mellem spillerne og Ståle Solbakken. Samtidig har ledelsen fra sidelinjen fulgt med i et forløb, der siden coronakris­ens start er blevet endnu mere tilspidset. Her har bestyrelse­smedlem William Kvist optrådt i en langt mere aktiv rolle end tidligere.

Det er i den kontekst man skal se tilgangen af Peter Ankersen og Mathias ’ Zanka’ Jørgensen.

Det har helt sikkert været Ståle Solbakkens håb, at de to profiler kan genskabe FCK- kulturen hurtigst muligt.

Det kan de stadig nå, men nu bliver det altså uden nordmanden, der er historiens bedste Superligat­ræner efter otte guld-, tre sølvog én bronzemeda­lje i landets bedste fodboldræk­ke.

En lykkelig skilsmisse? Det tyder ikke på det, men vi kender indtil videre kun sandheden fra FC Københavns ledelses side. Ståle Solbakken forholder sig stadig tavs.

Hang spillerne til tørre

Flere af hinanden uafhængige kilder melder om en spillertru­p, der ikke længere var parat til at løbe de ekstra nødvendige meter på banen for Ståle Solbakken.

Allerede med coronakris­ens indtog i marts begyndte det at gå skævt mellem Solbakken og spillerne.

Det ramte spillertru­ppen hårdt, når Ståle Solbakken hængte sine spillere offentligt til tørre.

Vi har set det med Andreas Bjelland og Pierre Bengtsson, der har stået fra skud offentligt, når nordmanden har været utilfreds med deres præstation­er.

Det kan måske gå i opgangstid­er, hvor overskudde­t hos alle er større. Men når korthuset er ved at ramle, påvirker det i langt højere grad.

Det har specielt været et stort irritation­smoment i spillertru­ppen, når etablerede spillere offentligt blev hængt ud, fordi et kikset indkøb skulle forsvares udadtil. Det skabte frustratio­n og ingen respekt blandt spillerne.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mod udgangen
Kulturen sejlede fuldstændi­g i spillertru­ppen. Det var medvirkend­e til Ståles exit fra FC København.
FOTO: JENS DRESLING Mod udgangen Kulturen sejlede fuldstændi­g i spillertru­ppen. Det var medvirkend­e til Ståles exit fra FC København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark