Ekstra Bladet

TAVSE METTE

-

DE NYE ALVORLIGE krænkelses- anklager, der buldrer frem mod Københavns overborgme­ster og Socialdemo­kratiets næstforman­d, Frank Jensen, overdøves kun af statsminis­ter Mette Frederikse­ns larmende tavshed.

STATSMINIS­TERENS tavshed afslører et kynisk taktisk spil og hykleri, der matcher den radikale dobbeltmor­al, som er blevet udstillet de seneste uger. Af flere grunde:

Mette Frederikse­n fast

I MIDTEN af september slog på ❘nstagram:

’Sexchikane er magtmisbru­g. Fordi det reproducer­er gamle magtstrukt­urer, og fordi det grundlægge­nde bare er forkert.’

’ Når alt kommer til alt, starter og slutter det med en kulturændr­ing hos den person, der ikke selv kan finde ud af grænsen. Herefter kommer ledelsesan­svaret.’ at hun har en særlig forpligtel­se til at kommentere anklagerne mod sin egen liderlige næstforman­d.

VI TALER altså om overborgme­steren i landets hovedstad og en næstforman­d, der i årtier har haft svært ved at styre tunge og hænder. Og som hårdt presset har undskyldt sin grænseover­skridende opførsel. Senest i aftes på et lokalt krisemøde på Københavns Rådhus, hvor han overlevede politisk

timers slagsmål. efter flere

METTE FREDERIKSE­NS tavshed er så meget desto mere påfaldende al den stund, hun tidligere ikke har haft reservatio­ner mod at kommentere en lummer sexsag. Da det i 2008 kom frem, at nuværende udenrigsmi­nister Jeppe Kofod havde været i seng med en 15- årig pige til et DSU- arrange

Mette Frederikse­n straks partifælle­n i ment, tog forsvar og tordnede mod ’ nypuritani­smen’.

FOR NYLIG betonede Mette Frederikse­n tilmed, at hun har fuld tillid til sin udenrigsmi­nister. Den udtalte støtte sætter han rigtig stor pris på.

JO LÆNGERE Mette Frederikse­n vælger at sutte på sit hold kæft- bolsje, jo mere håner hun de kvinder, der har udvist personligt mod til at stå frem mod krænkeren Frank Jensen.

Læs reportagen side 4, 5, 6 og 7

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Mette Frederikse­ns tavshed er en hån mod de kvinder, der står frem mod overborgme­ster Frank Jensen.
FOTO: EMIL AGERSKOV Mette Frederikse­ns tavshed er en hån mod de kvinder, der står frem mod overborgme­ster Frank Jensen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark