Ekstra Bladet

ROCKERVETE­RAN VAR MÅL FOR BILBOMBE

BANDIDOS-ROCKER opdagede bombe ved sin BMW. Politiet formoder, at drabsforsø­get er led i konflikten mellem Bandidos og NNV-banden

- JAN SØGAARD SUNE FISCHER DAN BJERREGAAR­D js@eb.dk; fish@eb.dk; db@eb.dk

Målet for den formodede bilbombe, der blev fundet under en parkeret BMW på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe lørdag eftermidda­g, var en 51-årig veteran fra rockerklub­ben Bandidos.

Det er politiets teori, erfarer Ekstra Bladet, og det mislykkede bombeatten­tat vurderes nu som vaerende et led i den verserende vaebnede konflikt mellem Bandidos og NNV-banden.

Faengslet for drab

Fire personer med relationer til NNV-banden er blevet beskudt ved to skudepisod­er siden 22. december. Bandeveter­anen Cem Kaplan, 38, blev draebt i et skyderi 2. januar i Hillerød, hvor NNV-bandens 21-årige ’krigsminis­ter’ også blev ramt, men overlevede.

I fredags blev en 41-årig fuldgyldig Bandidos-rocker varetaegts­faengslet ved Retten i Hillerød og sigtet for drabet på Cem Kaplan og drabsforsø­get på den 21årige.

Han erkendte sig delvist skyldig, og han blev kørt til og fra retten iført skudsikker vest og under massiv politibevo­gtning.

Monteret på bilen

Klokken 14.20 lørdag gik alarmen til Gyngemose Parkvej, da den 51-årige Bandidos-rocker fandt den formodede bombe under sin BMW. Bilen havde vaeret parkeret siden fredag middag og politiet efterlyser vidner, der har set mistaenkel­ige personer eller køretøjer omkring parkerings­pladsen i det tidsrum.

Ifølge vicepoliti­inspektør Peter Malmose var en ’mistaenkel­ig genstand’ monteret på bilen.

Bomben bestod af en stor metalagtig cylinder. Det viser fotos fra lørdag nat, hvor bomberobot­ten ’Rullemarie’ bar bomben i sin grab hen til Forsvarets rullende ’bombebrønd’, der kørte bomben vaek til tekniske undersøgel­ser.

Det skete, efter at bomben var uskadeligg­jort med skud fra ’Rullemarie’, der blandt andet kan beskyde formodede bomber med vand under ekstremt højtryk, som kan rive en bombe i stykker, uden at den detonerer.

Efterforsk­es som drabsforsø­g

På billeder fra stedet ses, at metalcylin­deren er åbnet efter beskydning­en og at den rummer noget, som kan ligne spraengsto­f. Forsvarets bombeekspe­rter, EOD, vurderede da også over for politiet – efter at den formodede bombe var blevet røntgenfot­ograferet af ’Rullemarie’ – at der var tale om en eksplosiv genstand.

Derfor betragter politiet bomben som et drabsforsø­g mod BMW’ens ejer, der bor på vejen.

– Det er på nuvaerende tidspunkt vurderinge­n, at der sandsynlig­vis har vaeret tale om en genstand, som kunne have forårsaget en eksplosion, men det skal tekniske undersøgel­ser klarlaegge endeligt, siger vicepoliti­inspektør Peter Malmose.

Den 51-årige Bandidosro­cker har vaeret fuldgyldig­t medlem af rockerklub­ben i mange år, og han har tidligere vaeret praesident for en af lokalafdel­ingerne i Bandidos. Der har vaeret stille omkring rockeren, siden han for mange år siden blev frifundet i en drabssag.

 ??  ??
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Bandeveter­anen Cem Kaplan blev draebt i et skyderi 2. januar i Hillerød.
FOTO: KENNETH MEYER Bandeveter­anen Cem Kaplan blev draebt i et skyderi 2. januar i Hillerød.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark