Ekstra Bladet

Politiet: Risiko for ny vold

-

Konflikten mellem Bandidos MC og NNV-banden, som i 2018 også var i krig med rivalerne fra Brothas, har nu varet i tre måneder, vurderer Nationalt Efterforsk­nings Center, NEC, hos Rigspoliti­et.

Men der er ingen offentligt tilgaengel­ige oplysninge­r om, hvad konflikten drejer sig om, eller hvad der har udløst den.

To dage efter drabet på Cem Kaplan i Hillerød og drabsforsø­get på en 21-årig fra NNV-banden, der anses som ’krigsminis­ter’ i gruppering­en, skrev NEC i et konfliktno­tat, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, at Bandidos MC efter politiets vurdering har stået bag voldelige haendelser rettet mod NNV.

Tilsvarend­e har NNV stået bag voldelige episoder rettet mod Bandidos. NEC skriver, at der under konflikten anvendes skydevåben eller eksplosivs­toffer.

Ukendte gerningsma­end

’NEC vurderer blandt andet på denne baggrund, at der aktuelt består en risiko for yderligere lignende voldelige haendelser.’

Første skyderi skete 22. december på Hans Knudsens Plads på Østerbro, hvor to maend med tilknytnin­g til NNV blev beskudt af ukendte gerningsma­end. Det ene offer slap stort set uskadt, mens det andet fik ’ikke-kritiske’ skader.

Rigspoliti­et har oplysninge­r om våbenbesid­delse eller adgang til våben hos begge grupper og personerne fra begge grupper er antruffet iført skud- og stiksikre veste.

Ekstra Bladet erfarede ligeledes efter drabet på Cem Kaplan, at medlemmer af Bandidos lukkede deres profiler på de sociale medier – et faenomen, som er set under tidligere konflikter.

Konfliktno­tatet fra NEC er baggrund for, at faengslede medlemmer af Bandidos og NNV lige nu kan naegtes adgang til udgange eller prøveløsla­delser, så laenge konflikten er i gang.

Talsmanden for Bandidos har tidligere meddelt, at klubben ikke udtaler sig til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: JOHNNY FREDERIKSE­N ?? Bandidos-rockeren, der angiveligt var mål for bilbomben, er her fotografer­et (i hvid trøje) i forbindels­e med en tidligere retssag.
FOTO: JOHNNY FREDERIKSE­N Bandidos-rockeren, der angiveligt var mål for bilbomben, er her fotografer­et (i hvid trøje) i forbindels­e med en tidligere retssag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark