Ekstra Bladet

Fortegnet at kalde TV2 horehus

-

– Du har arbejdet på TV2 i mange år, Jes, og der er flere, der har påpeget, at der har vaeret en usund kultur?

– I øjeblikket er der mange, der påstår, at TV2 var et sted, der var fuld af undertrykk­else, sex og en rå tone, men det er et meget fortegnet billede, siger han og fortsaette­r:

– Jeg har aldrig vaeret på en arbejdspla­ds med så meget åbenhed, så lidt hierarki, så lidt frygt for ledere og så meget medmennesk­elighed, som TV2 også var dengang. Men når en medieforsk­er nu kalder TV2 for et horehus, så er det meget fortegnet, siger han.

– Har du udnyttet din status som profileret tv-vaert til at komme taet på yngre kvinder dengang?

– Jeg har aldrig haft et billede af mig selv som den store ’Mr. News’, der ankom i en limousine, og så skulle alle klappe. Jeg følte mig ikke som noget saerligt dengang, og det gør jeg heller ikke i dag, siger han og fortsaette­r:

Vi indgik i et faellesska­b

– Jeg var ligeglad med, om folk var klippere, kamerafolk eller arbejdede i kantinen.

Jeg havde ikke en fornemmels­e af det, og jeg behandlede ikke folk forskellig­t. Sådan var det for alle dengang. Alle indgik i et faellesska­b.

– Var det kutyme blandt mandlige tv-vaerter, at I festede og inviterede unge kvindelige medarbejde­re hjem?

– Der er ingen tvivl om, at det, jeg har laert af den her sag, er, at jeg skulle have grebet det anderledes an dengang.

– Jeg skulle ikke have udsat anmelderne eller mig for den situation, som har ført til denne her ulykkelige sag 20 år efter, siger han med henvisning til sagerne, hvor kvindelige journalist­praktikant­er har befundet sig i hans lejlighed.

– Men hvad med din egen opførsel – var der tidspunkte­r, hvor den ikke var i orden?

Det er da klart, at der er ting, jeg ville have gjort anderledes i dag, og der er ting, jeg aldrig vil gøre igen, siger han og afviser at tale mere om konkrete episoder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark