Ekstra Bladet

’De skyder løs til højre og venstre’

-

Jes Dorph-Petersen skyder med skarpt mod TV2 og deres advokatund­ersøgelse, som han ikke mener har givet ham en objektiv behandling.

Ifølge Jes Dorph-Petersen var et mandligt vidne nemlig til stede under episoden i 2001, hvor Dorph ifølge anmeldelse­n tiltvang sig sex. I advokatund­ersøgelsen fortaeller kvinden, der har anmeldt episoden, at vidnet har set overgrebet, men ifølge Jes DorphPeter­sen gik det noget anderledes til.

– Anmelderen siger, at øjenvidnet så det påståede overgreb, og vedkommend­e har vidnet over for TV2’s HR-afdeling og advokaten og sagt, at det ikke er sket, for så havde han set det og grebet ind. Vidnet afviser dermed, at der overgreb.

– Men personen kan jo vaere din ven og have interesse i at bakke dig op?

– Advokatund­ersøgelsen og TV2 konkludere­r, at øjenvidnet kan have talt usandt for at beskytte mig. Men vi er ikke venner, og vi har ikke haft kontakt med hinanden i mange år, siger han og fortsaette­r: er sket

Mavefornem­melse alene

et

– Konklusion­en bygger alene på advokatens formodning og mavefornem­melse, og det kan man ikke bygge retfaerdig­hed på – heller ikke i sager om ansaettels­esret. Var øjenvidnet blevet taget seriøst, ville hele anmeldelse­n jo vaere faldet til jorden. I det mindste burde man have gået tilbage til anmelderen og konfronter­et hende med vidnets og min forklaring, siger han.

– Kan du forstå, at det er nødvendigt med sådan en undersøgel­se, og at den får konsekvens­er – det er jo grove anmeldelse­r mod dig?

– Det kan jeg sagtens. Mit angreb går ikke på TV2’s motiv, men på måden, de griber undersøgel­sen an på. Det er der, filmen knaekker. De kører kampvogne igennem gaderne og skyder løs til højre og venstre, siger han.

– Jeg er faerdig med TV2, og jeg vil aldrig have noget med dem at gøre arbejdsmae­ssigt. Jeg elsker deres medarbejde­re, men jeg kan ikke arbejde for den ledelse. Men jeg tror heller ikke, at de vil have mig, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark